Άνοδος 0,09% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Ο θετικός ρυθμός αύξησης οφείλεται στις θετικές μέσες αποδόσεις των υποκατηγοριών των Α/Κ, καθώς για μία ακόμη ημέρα υπήρξε αρνητική, έστω και οριακή, μεταβολή μεριδίων -0,01%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 22/8/2016

Οριακή άνοδος του συνολικού Ενεργητικού των 14 ΑΕΔΑΚ κατά 0,09% σημειώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ο θετικός ρυθμός αύξησης οφείλεται στις θετικές μέσες αποδόσεις των υποκατηγοριών των Α/Κ, καθώς για μία ακόμη ημέρα υπήρξε αρνητική, έστω και οριακή, μεταβολή μεριδίων -0,01%.

Οι νέες αυτές εκροές σε αξία κεφαλαίων ανέρχονται σε 709 χιλ.€ και προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 740 χιλ € και τα Fund of Funds Μικτά με 235 χιλ. €. Οι εν λόγω κατηγορίες συνεχίζουν σε αμείωτο ρυθμό την υποχώρηση των μεριδίων τους στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών. Αντιθέτως εισροές αξίας 571 χιλ. € υπήρξαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 571 χιλ. €

Σε επίπεδο ΑΕΔΑΚ την υψηλότερη άνοδο Ενεργητικού σημείωσε η 3K INVESTMENT PARTNERS ΑΕΔΑΚ ΜΕ 0,63%. Η άνοδος αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις θετικές αποδόσεις των Α/Κ που διαχειρίζεται, καθώς από τα 4 τα δύο είναι Μετοχικά Ελλάδας και το ένα Μικτό (μάλιστα σε σύνολο είχε εκροές αξίας 17 χιλ. €).

Οι υπόλοιπες εταιρίες κινήθηκαν με θετικό πρόσημο, πλην της ALLIANZ ΑΕΔΑΚ με ημερήσια πτώση Ενεργητικού -0,12% καθαρά από αρνητική απόδοση, λόγω του γεγονότος ότι στην εταιρία υπήρξε μηδενική συναλλακτική δραστηριότητα μεριδιούχων. Σε ποσοστό μείωσης μεριδίων ακολούθησε η EUROBANK ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ με -0,02%, αλλά με υψηλή αξία εκροών αξίας 1,126 εκατ. € που σημειώθηκε μάλιστα στο σύνολο των υποκατηγοριών των Α/Κ που διαχειρίζεται, με υψηλότερες αυτές του Α/Κ EUROBANK (LF) Money Market Fund Reserve με 740 χιλ. €.

Αντίθετα, υψηλότερη αξία εισροών είχε η ALPHA ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ με 600 χιλ. €, που κυρίως οφείλονται στο Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 638 χιλ. €.

Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε την εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά των εν λόγω δύο ΑΕΔΑΚ στη διάρκεια του 2ου εξαμήνου, καθώς είναι οι μεγαλύτερες της χώρας. Στην μεν EUROBANK έχουμε υψηλό ρυθμό εκροών αξίας 73,464 εκατ. € (εκ των οποίων τα 47,671 από το Α/Κ EUROBANK (LF) Money Market Fund Reserve με 47,671 εκατ. €), στη δε ALPHA έχουμε υψηλό ρυθμό εισροών με 27,984 εκατ. € (εκ των οποίων τα 24,465 στο Α/Κ ALPHA Διαχείρισης Διαθεσίμων).

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v