Στα 6,52 δισ. το Ενεργητικό στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Τρίτη 23/8/2016

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια του Αυγούστου μέχρι τώρα μία μόνον ημέρα, η 8 Αυγούστου, είχε θετική ροή μεριδίων.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 23/8/2016

Ως μία "κακή" ημέρα για την αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων μπορεί να χαρακτηρισθεί η χθεσινή.

Ο λόγος είναι ότι ενώ το σύνολο Ενεργητικού ήταν άκρως οριακά θετικό κλείνοντας στα 6,520 δις €, αντιθέτως υπήρξαν σημαντικές εξαγορές μεριδίων κατά -0,04%, που ήταν και οι μεγαλύτερες των τελευταίων ημερών. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια του Αυγούστου μέχρι τώρα μία μόνον ημέρα, η 8 Αυγούστου, είχε θετική ροή μεριδίων.

Η αξία των χθεσινών εκροών ανήλθε στα 3,219 εκατ. € και προήλθε από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,449 εκατ. €, από τη συγγενή κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων με 471 χιλ. € και από τα Fund of Funds Μικτά με 222 χιλ. €. Στο σημείο αυτό να παρατηρήσουμε ότι εχθές ανεκόπη ο συνεχής ρυθμός εισροών των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, ενώ οι άλλες δύο προαναφερόμενες κατηγορίες συνέχισαν τον αμείωτο ρυθμό εκροών των τελευταίων ημερών. Στον αντίποδα, εισροές είχαν τα Διεθνή Ομολογιακά Α/Κ αξίας 207 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών αξίας 187 χιλ. €.

Τις υψηλές εκροές κεφαλαίων αντιστάθμισαν στο Ενεργητικό οι θετικές μέσες αποδόσεις κυρίως των Μετοχικού τύπου Α/Κ. Την υψηλότερη θετική μέση απόδοση επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,34%, που ήταν ανάλογες σχεδόν του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. Ακολούθησαν σε θετική μέση απόδοση τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,33% και τα Μετοχικά Fund of Funds με 0,26%. Οι κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ ως επί τω πλείστων είχαν αρνητικό πρόσημό που κινήθηκε σε εύρος -0,02% (Ομολογιακά Α/Κ Μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης) έως –0.14% (Διεθνή Ομολογιακά Α/Κ).

Ως προς το μερίδιο αγοράς τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας παραμένουν στην υψηλότερη θέση με 18,21%, παρά την συνεχόμενη πτωτική πορεία τους, και ακολουθούν τα Μικτά Α/Κ με 15,99% και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 9,35%. Κατά πόδας τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 9,32% και τα Μικτά Fund of Funds με 8,47%.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v