Θετική μεταβολή στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Η ανοδική μεταβολή οφείλεται τόσο στις θετικές ημερήσιες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ, όσο και σε οριακή άνοδο μεριδίων που αντιστοιχεί σε εισροές κεφαλαίων αξίας 708 χιλ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 29/8/2016  

 Με θετική μεταβολή κατά 0,03% έκλεισε το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ και διαμορφώθηκε στα 6,513 δις. €. Η ανοδική αυτή μεταβολή οφείλεται τόσο στις θετικές ημερήσιες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ, όσο και σε οριακή άνοδο μεριδίων που αντιστοιχεί σε εισροές κεφαλαίων αξίας 708 χιλ. €. Σημειώνουμε ότι καταγράφουμε για τον μήνα Αύγουστο τρεις θετικές ημέρες εισροών (όχι όμως τουλάχιστον συνεχόμενες για να αναφερθούμε σε τυχόν αντιστροφή τάσης).

Καθώς οι μέσες ημερήσιες αποδόσεις κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, θα αναμέναμε μεγαλύτερη άνοδο Ενεργητικού, κάτι το οποίο δεν συνέβη. Αιτία της μιαρότερης από τα αναμενόμενα ανόδου του Ενεργητικού ήταν η υψηλή αρνητική μέση απόδοση της κατηγορίας των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας κατά -0,73%, αλλά και οι οριακές απώλειες των Μικτών Α/Κ με -0,11%.

Υπενθυμίζουμε ότι το μέγεθος των δύο κατηγοριών είναι πολύ υψηλό: τα μεν Μικτά Α/Κ με 1,039 δις € κατέχουν την 2η θέση σε μερίδιο αγοράς, τα δε Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 598 εκατ. € κατέχουν την 4η θέση σε μερίδιο. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε τις συνεχιζόμενες εκροές από τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στις Ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα. Για ακόμη μία ημέρα, τάση που συνεχίζεται στο 2ο 15θήμερο του Αυγούστου, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν εκροές αξίας 260 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας αξίας 103 χιλ. €. Μήνυμα μάλλον απαισιόδοξο, παρά ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Την υψηλότερη θετική μέση απόδοση κατέγραψαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,38% και τα Μετοχικά Διεθνή Α/Κ με 0,87%. Υψηλή απόδοση, άξια αναφοράς, στα Διεθνή Ομολογιακά Α/Κ με 0,53%.

Σε επίπεδο συναλλακτικής δραστηριότητας, οι εισροές κεφαλαίων στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 2,697 εκατ. €, αντιστάθμισαν με θετικό πρόσημο τις εκροές από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 1,265 εκατ., από τα Fund of Funds Μικτά με 155 χιλ. €, αλλά και από τις προαναφερόμενες κατηγορίες Μετοχικών και Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

             

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v