Άνοδος 0,26% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Το ανοδικό ξέσπασμα του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. κατά 2,31% αντικατοπτρίστηκε στις μέσες αποδόσεις της κατηγορίας των 4 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη με 2,39% και των 30 Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με 2,17%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 31/8/2016

Μία έντονα θετική συνεδρίαση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ήταν αρκετή για να "εκτινάξει" το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ στα 6,526 δις €, σημειώνοντας υψηλή ημερήσια άνοδο της τάξεως του 0,26%.

Το ανοδικό ξέσπασμα του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. κατά 2,31% αντικατοπτρίστηκε στις μέσες αποδόσεις της κατηγορίας των 4 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη με 2,39% και των 30 Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με 2,17%. Στην έντονη άνοδο Ενεργητικού υποβοήθησε και η κατηγορία των Μικτών Α/Κ κλείνοντας με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης 0,63%.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμπεριφορά των δύο αυτών κατηγοριών είναι κρίσιμη για την πορεία του Θεσμού, καθώς διαχειρίζονται μεγάλο μέρους των κεφαλαίων των μεριδιούχων/επενδυτών. Ειδικότερα το μερίδιο αγοράς των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας διαμορφώθηκε πλέον σε 9,38% (4η σε μέγεθος από τις 21 κατηγορίες) και των Μικτών Α/Κ σε 16,02% (2η σε μέγεθος). Οι μέσες αποδόσεις των υπολοίπων κατηγοριών κινήθηκαν σχεδόν μικτά και σε εύρος από -0,40% για τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ έως και 0,47% για τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης.

Δυστυχώς, όμως και η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου χαρακτηρίστηκε από απώλειες μεριδίων, οι οποίες μπορεί ποσοστιαία να δείχνουν οριακές -0,01%, σε απόλυτα όμως νούμερα είναι αισθητές καθώς αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων αξίας 2,242 εκατ. €.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός (και θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα) ότι μόνον μια κατηγορία Α/Κ είχε εισροές, αυτή των Μικτών Α/Κ, οι οποίες μάλιστα ήταν ισχνότατες με αξία μόλις 38 χιλ. € Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες είχαν εκροές, αρχής γενομένης από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με αξία 1,125 εκατ. €, των συγγενών Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 178 χιλ. € και των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με 153 χιλ. €. Οι δύο κατηγορίες με συνεχιζόμενες εισροές το τελευταίο διάστημα, αυτές των Ομολογιακών Κρατικών Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών και των Ομολογιακών Α/Κ Μη Κρατικών Επενδυτικής Διαβάθμισης ανέκοψαν το θετικό ρυθμό εισροών τους έχοντας εξαγορές κεφαλαίων αξίας 139 χιλ. € και 134 χιλ. € αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v