Άνοδος 0,15% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Την Τρίτη η αξία του Ενεργητικού διαμορφώθηκε στα 6,425 δις €, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,15%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 20/9/2016    

Αντιστάσεων συνέχεια για το σύνολο του Ενεργητικού των Α/Κ, παρά την συνεχιζόμενη υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,07% και στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Την Τρίτη η αξία του Ενεργητικού διαμορφώθηκε στα 6,425 δις €, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,15%.

Όπως ήδη αναφέραμε, η άνοδος αυτή προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από τις θετικές μέσες αποδόσεις των περισσοτέρων κατηγοριών Α/Κ, και κατά κύριο λόγο αυτών που σχετίζονται με την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Πράγματι, η θετική μέση απόδοση των 4 Μετοχικών Α/Κ Δείκτη με 0,48%, των 18 Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας με 0,43%, των 30 Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας με 0,36% και των Μικτών Α/Κ με 0,28% οδήγησαν σε θετικό πρόσημο τον Θεσμό. Αισθητή θετική μέση απόδοση, είχαν επίσης τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,47%. Αντίθετα όσες κατηγορίες είχαν αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης, αυτό κινήθηκε στο περιορισμένο εύρος του –0,22% (Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών) έως και -0,02% (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων).

Η χθεσινή ημέρα, δυστυχώς, πρόσθεσε νέες εξαγορές συνολικής αξίας 3,054 εκατ. €. Οι υψηλότερες εκροές προήλθαν από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 4,639 εκατ. €, τα Fund of Funds Μικτά με 1,762 εκατ. € και τα Fund of Funds Μετοχικά με 262 χιλ. €. Οι εκροές αυτές πραγματοποιήθηκαν για ακόμη μία φορά, σχεδόν, στο σύνολό τους από την Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ. Η εν λόγω εταιρία μετρά πλέον απώλειες Ενεργητικού της τάξεως του -19,89% σε σχέση με την έναρξη του έτους.

Σημαντικές εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 4,168 εκατ. €. Οι συγκεκριμένες εισροές προήλθαν σχεδόν εξ ολοκλήρου επίσης από μία ΑΕΔΑΚ, την Alpha Asset Management, η οποία έχει θετικό πρόσημο Ενεργητικού κατά 6,15% από την αρχή του έτους. Έχουμε επισημάνει στα σχόλιά μας εδώ και αρκετό καιρό την εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά των δύο μεγαλύτερων ΑΕΔΑΚ του Θεσμού.

Συνέχεια εξαγορών στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, με νέες εκροές αξίας 138 χιλ. € και 97 χιλ. ε αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v