Στα €6,4 δισ. παρέμεινε το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Το συνολικό Ενεργητικό με άκρως οριακά θετική μεταβολή παρέμεινε στα 6,407 δις €. Η ροή των μεριδίων συνέχισε τον πτωτικό της ρυθμό, με χθεσινό αρνητικό πρόσημο -0,02%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 6/10/2016

Με σταθεροποιητικές τάσεις σχεδόν σε όλα τα επίπεδα κινήθηκε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης.

Το συνολικό Ενεργητικό με άκρως οριακά θετική μεταβολή παρέμεινε στα 6,407 δις €. Η ροή των μεριδίων συνέχισε τον πτωτικό της ρυθμό, με χθεσινό αρνητικό πρόσημο -0,02% . Οι εξαγορές αυτές αντιστοιχούν σε εκροές συνολικής αξίας 2,315 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης οι κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν κυρίως θετικά – αλλά σε στενό εύρος – με αποτέλεσμα στο σύνολό τους και παρά την ανομοιογένειά τους να καταγράψουν οριακή άνοδο κατά 0,05%. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που τα υπό διαχείριση κεφάλαια απορρόφησαν τις εκροές αξίας 2,315 εκατ. € και παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα. Την υψηλότερη θετική μέση απόδοση σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,44% και ακολούθησαν κατά πόδας τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,39% και τα 2 Μετοχικά Αμερικής με 0,26%.

Τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στα ομόλογα κινήθηκαν επίσης μικτά, με μέσες αποδόσεις από -0,16% (για το ένα Α/Κ της κατηγορίας των Κρατικών Ομολογιακών Α/Κ Αναπτυσσομένων Χωρών) έως και 0,11% (για τα 12 Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή).

Οι εξαγορές μεριδίων έλαβαν χώρα στις γνωστές για την αυτή συμπεριφορά τους, εφέτος, κατηγορίες: στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 3,809 εκατ. €, στα Fund of Funds Μικτά με 594 χιλ. € και στα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 193 χιλ. Συνέχιση εκροών για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με αξία κεφαλαίων 106 χιλ. €. Επίσης, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, μετά από την παύση δύο ημερών, επέστρεψαν και πάλι σε αρνητικό ισοζύγιο αξίας 74 χιλ. €.

Οι συμμετοχές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων ανήλθαν σε 3,015 εκατ. €. Σε συνάρτηση με τις εισροές στα Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης αξίας 101 χιλ €., συγκράτησαν, για μία ακόμη ημέρα, την αξία των εξαγορασθέντων μεριδίων.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v