Άνοδος 0,45% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Το Ενεργητικό «ξεκόλλησε» από την στασιμότητα των προηγούμενων ημερών και να διαμορφωθεί στα 6,434 δις. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 10/10/2016

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μία θετική έκπληξη: αισθητή άνοδο μεριδίων 0,09% που αντιστοιχεί σε υψηλότατες ημερήσιες εισροές κεφαλαίων αξίας 16,975 δις €.

Το γεγονός κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς νέες συμμετοχές μεριδίων τέτοιας αξίας δεν είχαν παρατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου μέχρι σήμερα. Η κινητικότητα αυτή σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές αποδόσεις των κεφαλαιαγορών, οδήγησαν το σύνολο του Ενεργητικού σε μεγάλη ημερήσια άνοδο της τάξεως του 0,45%. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το Ενεργητικό να «ξεκολλήσει» από την στασιμότητα των προηγούμενων ημερών και να διαμορφωθεί στα 6,434 δις. €.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας είχαν θετικό ισοζύγιο, με εντονότατη αξία εισροών που ανήλθε σε 11,376 εκατ. €. Δεν ενθυμούμαστε να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο τους τελευταίους 4 μήνες και αναμένουμε να δούμε, εάν η χθεσινή ημέρα, θα έχει και διάρκεια.

Έντονες επίσης νέες συμμετοχές για τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 6,856 εκατ. €. Άξιες αναφοράς, τέλος, οι αγορές μεριδίων αξίας 564 χιλ. € στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης. Στον αντίποδα, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή και τα Fund of Funds Μικτά κατέγραψαν εκροές αξίας 624 χιλ. € και 524 χιλ. € αντιστοίχως. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας επανήλθαν σε ρυθμό εκροών με 145 χιλ. €, ενώ τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συνεχίζουν τη φθίνουσα πορεία των μεριδίων τους με νέες εξαγορές αξίας 118 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, οι 21 κατηγορίες Α/Κ, παρά την ανομοιογένειας τους, επέτυχαν ικανοποιητικό θετικό πρόσημο 0,21%. Η άνοδος του ΧΑ μεταφράστηκε σε μέση απόδοση 1,15% για τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και 0,80% για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας. Ήταν και οι κατηγορίες με την μεγαλύτερη μέση ανοδική εξέλιξη καθαρής τιμής. Ακολούθησαν τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ με 0,72% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,52%.

Τα αρνητικά πρόσημα μέσης απόδοσης ήταν οριακά, με μεγαλύτερο αυτό των Ομολογιακών Fund of Funds που κυμάνθηκε στα επίπεδα του -0,16%.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v