Πτώση 11,58% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων από την αρχή του έτους

Οι απώλειές του Ενεργητικού σε σχέση με την έναρξη του έτους ανέρχονται σε -11,58%, λίγο πάνω από τα χαμηλά του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 13/10/2016

Ένα τριήμερο υψηλής μεταβλητότητας διανύσαμε για την αγορά των Α/Κ. Μεταβλητότητα, η οποία, γίνεται εντονότερη λόγω των συνεχιζόμενων εκροών κεφαλαίων από τον Θεσμό.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα κακή, καθώς ο συνδυασμός της υψηλής αρνητικής μέσης απόδοσης των 21 κατηγοριών κατά -0,42% (παρά την ανομοιογένειά τους) με την υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,04%, οδήγησαν το σύνολο του Ενεργητικού οριακά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6.400 δις €. Οι απώλειές του πλέον σε σχέση με την έναρξη του έτους ανέρχονται σε -11,58%, λίγο πάνω από τα χαμηλά του περασμένου Φεβρουαρίου.

Τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με αρνητική μέση απόδοση -1,77% και -1,09% αντιστοίχως, ήταν από τις κατηγορίες που ξεχώρισαν σε απώλειες καθαρής τιμής. Επίσης, υψηλές απώλειες για τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,25% και τα Fund of Funds Μετοχικά με -0,70%.

Οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται στα ομόλογα εξωτερικού ήταν σχεδόν αμετάβλητες, πλην των Ομολογιακών Α/Κ Διεθνών με μέση αρνητική απόδοση -0,08%. Αντιθέτως, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας σημείωσαν αισθητή υποχώρηση μέσων καθαρών τιμών κατά -0,47%.

Τελικά, πράγματι, αποδεικνύεται μέχρι τώρα ότι η περασμένη Δευτέρα ήταν απλώς μία ευχάριστη παρένθεση από πλευράς εισροών. Στις χθεσινές εξαγορές μεριδίων την μερίδα του λέοντος είχαν και πάλι τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με αξία 3,021 εκατ. €.

Ακολούθησαν τα Fund of Funds Μικτά με 274 χιλ. € και τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 165 χιλ. €. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας επανήλθαν, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, σε ρυθμούς έντασης εκροών, με χθεσινές εξαγορές αξίας 212 χιλ. €. Στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας οι εκροές ήταν αμελητέες.

Στον αντίποδα, οι εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,246 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών με 326 χιλ. €, απλώς συγκράτησαν την περαιτέρω υποχώρηση του Ενεργητικού.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v