Άνοδος 0,38% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Το Ενεργητικό ενισχύθηκε σε απόλυτα νούμερα κατά 24 εκατ. € και με έντονη άνοδο 0,38% διαμορφώθηκε στα 6,424 δις €, απορροφώντας τις νέες εξαγορές μεριδίων που ανήλθαν σε -0,05%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 14/10/2016

Η Παρασκευή ήταν ημέρα τόσο υψηλών χρηματιστηριακών αποδόσεων στο ΧΑ και στα διεθνή χρηματιστήρια, όσο και θετικών προσήμων στις ομολογιακές αγορές, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει καταλυτικά για την αγορά των Α/Κ. Πράγματι, το Ενεργητικό ενισχύθηκε σε απόλυτα νούμερα κατά 24 εκατ. € και με έντονη άνοδο 0,38% διαμορφώθηκε στα 6,424 δις €, απορροφώντας τις νέες εξαγορές μεριδίων που ανήλθαν σε -0,05%. 

Όπως προαναφέραμε, το πρόσημο μέσης απόδοσης για τις 21 κατηγορίες Α/Κ ήταν ιδιαιτέρως θετικό κατά 0,46%, παρά την ανομοιογένειά τους. Ημέρα υψηλών αποδόσεων για τα Μετοχικά Α/Κ Δίκτη και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,21% και 1,93% αντιστοίχως.

Επίσης αρκετά ικανοποιητικές οι μέσες αποδόσεις των Μετοχικών Fund of Funds με 0,93%, των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,81% και των Μετοχικών Α/Κ Ανεπτυγμένων Αγορών με 0,74%. Τα Μικτά Α/Κ πρωτοστάτησαν στην ανοδική εξέλιξη του Ενεργητικού, καθώς το υψηλό μέγεθος των υπό διαχείριση κεφαλαίων τους έκλεισε με έντονα θετική εξέλιξη μέσω καθαρών τιμών της τάξεως του 0,74%. Τα Ομολογιακά Α/Κ, σχεδόν όλων των κατηγοριών, κινήθηκαν θετικά και σε φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς εξάρσεις.

Οι νέες ημερήσιες εκροές κεφαλαίων ανήλθαν σε 3,381 εκατ. €. Είναι φανερό πλέον αυτό που επισημαίνουμε σε όλη τη διάρκεια του β΄εξαμήνου: Το Ενεργητικό του Θεσμού στην φετινή χρονιά εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από τις διαθέσεις των αγορών, καθώς οι εκροές κεφαλαίων είναι μόνιμο φαινόμενο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τις υψηλότερες εκροές είχαν και πάλι τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 3,311 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Fund of Funds Μετοχικά με 313 χιλ. € και τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 199 χιλ. €. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 534 χιλ. €..
Οι εκροές στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας ήταν μικρές, αξίας 76 χιλ. €, ενώ τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας συνεχίζουν την μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών στο ισοζύγιό τους και έκλεισαν θετικά με εισροές αξίας 210 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v