Άνοδος 0,05% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Την Τετάρτη, το συνολικό Ενεργητικό των Α/Κ με ανεπαίσθητη άνοδο της τάξεως του 0,05% διαμορφώθηκε στα 6,426 δις €, απορροφώντας την αισθητή υποχώρηση μεριδίων κατά -0,07%, που αντιστοιχεί σε έντονες εκροές αξίας 5,122 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 19/10/2016

Η αγορά των Α/Κ έδειξε ακριβώς τα δύο της πρόσωπα στην χθεσινή ημέρα: οι μεν διαχειριστές κάνουν το καλύτερο δυνατό για θετικές αποδόσεις (βοηθούμενοι βέβαια και από τις τάσεις των κεφαλαιαγορών), οι δε μεριδιούχοι/επενδυτές συνεχίζουν να έχουν εστραμμένη την πλάτη τους προς τον Θεσμό με τον αδιάλειπτο ρυθμό εκροών κεφαλαίων.

Το Ενεργητικό, πάντως του Θεσμού, αποδεικνύει μέχρι τώρα την ανθεκτικότητά του και συνεχίζει να παραμένει άνω του ψυχολογικού ορίου των 6,400 εκατ. €.

Την Τετάρτη, λοιπόν, το συνολικό Ενεργητικό των Α/Κ με ανεπαίσθητη άνοδο της τάξεως του 0,05% διαμορφώθηκε στα 6,426 δις €, απορροφώντας την αισθητή υποχώρηση μεριδίων κατά -0,07%, που αντιστοιχεί σε έντονες εκροές αξίας 5,122 εκατ. €.

Οι 21 κατηγορίες Α/Κ, παρά την ανομοιογένειά τους, κινήθηκαν εξ ολοκλήρου ανοδικά και σημείωσαν ικανοποιητική μέση απόδοση 0,23%. Παρά την αναμονή της ΕΚΤ και των χρησμών Ντράγκι, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης είχαν την τιμητική τους με το υψηλότερο θετικό πρόσημο μέσης εξέλιξης καθαρής τιμής κατά 0,86%. Ακολούθησαν τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ με 0,62% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,53%.

Οι κατηγορίες των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε ομολογιακούς τίτλους έκλεισαν επίσης με θετικά πρόσημα μέσης απόδοσης, που κινήθηκαν σε εύρος από 0,04% (Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης) έως και 0,21% (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομένων Χωρών).

Στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας η κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, που συνήθως ανακόπτει την υψηλή αξία των εκροών, δεν τα κατάφερε, καθώς η αξία των αγορασθέντων μεριδίων ανήλθε μόλις σε 231 χιλ. €. Αντίθετα τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων συνέχισαν με την ίδια ένταση εκροών και συνολικής αξίας 3,654 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Fund of Funds Μικτά με 669 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 162 χιλ. €.

Οι εκροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν αυξητική τάση και ανήλθαν σε 140 χιλ. € και 82 χιλ. €, αντιστοίχως.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v