Οριακή πτώση για τα Αμοιβαία την Τρίτη

Οι μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ κινήθηκαν σε σχετικά σταθεροποιητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα το Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 6,435 δις €, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση κατά -0,04%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 25/10/2016

Η ημερήσια ανάπαυλα της Δευτέρας στις διαθέσεις ρευστοποίησης εκ μέρους των μεριδιούχων/επενδυτών έληξε και η αγορά των Α/Κ επέστρεψε σε ρυθμό εκροών. Οι χθεσινές απώλειες των μεριδίων ήταν αισθητές κατά -0,05%, με αντιστοίχηση υψηλής αξίας εκροών που ανήλθε σε 3,243 εκατ. €. Παράλληλα οι μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ κινήθηκαν σε σχετικά σταθεροποιητικά επίπεδα, με αποτέλεσμα το Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 6,435 δις €, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση κατά -0,04%.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης οι 14 από τις 21 κατηγορίες κατέγραψαν θετικό πρόσημο, το τελικό όμως μέσο αποτέλεσμα ήταν οριακά αρνητικό κατά -0,02%. Αυτό οφείλεται στην αισθητή υποχώρηση μέσης καθαρής τιμής των Α/Κ που δραστηριοποιούνται στο ΧΑ, καθώς τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη έκλεισαν με -0,77% και τα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,47%. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,28%, ενώ οι απώλειες των υπολοίπων 4 κατηγοριών ήταν ανεπαίσθητες. Σε θετικό πρόσημο ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,35% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,22%. Γενικότερα η Τρίτη ήταν μια θετική ημέρα για τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στα ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εισροές που υπήρξαν σε διάφορες κατηγορίες (κυρίως ομολογιακού τύπου) δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο. Νέες συμμετοχές μεριδίων στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,904 εκατ. €, στα Fund of Funds Ομολογιακά με 536 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 332 χιλ. €.

Οι εξαγορές μεριδίων ήταν εντονότερες τόσο στις συνήθεις (για εφέτος) κατηγορίες όσο και σε αυτές που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά. Αναλυτικότερα, ο όγκος εκροών στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας ανήλθε σε 3,657 εκατ. €, στα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return 498 χιλ. € και στα Fund of Funds Μικτά 214 χιλ. €. Υψηλής αξίας εκροές στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 783 χιλ. €, αλλά και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 294 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v