Άνοδος 0,12% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 4,334 εκατ. € σημειώνοντας άνοδο 0,12%, με διττή συνεισφορά εισροών και θετικής μέσης απόδοσης.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 20/10/2016

Χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας είναι το γεγονός ότι παρά την πτωτική πορεία κατά -0,03% των μεριδίων, το ισοζύγιο εισροών/εκροών της αγοράς των Α/Κ ήταν θετικό, μετά από διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων, με νέες συμμετοχές κεφαλαίων συνολικής αξίας 392 χιλ. €.

Αποτέλεσμα ήταν το Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 4,334 εκατ. € σημειώνοντας άνοδο 0,12%, με διττή συνεισφορά εισροών και θετικής μέσης απόδοσης.

Αναλυτικότερα οι 21 κατηγορίες κινήθηκαν κατά κύριο λόγο ανοδικά και παρά την ανομοιογένειά τους επέτυχαν θετικό πρόσημο της τάξεως του 0,15%. Δύο μόνον κατηγορίες είχαν μέσες απώλειες εξέλιξης καθαρής τιμής, τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,14% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,04%. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στο ΧΑ, είχαν την τιμητική τους σημειώνοντας την υψηλότερη μέση απόδοση έναντι των υπολοίπων κατηγοριών: τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη έκλεισαν με 0,55% και τα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,47%. Ακολούθησαν κατά πόδας τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,44% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,35%.

Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων ήταν ουσιαστικά η μόνη κατηγορία με θετικό πρόσημο εισροών. Η υψηλή τους αξία, μάλιστα, κατά 4,255 εκατ. € υπερκάλυψε τις εκροές και οδήγησε τον Θεσμό σε, έστω και μικρό, θετικό ισοζύγιο. Σε εκροές πρωτοστάτησαν οι κατηγορίες με τη συνήθη φετινή συμπεριφορά αρνητικής ροής μεριδίων: τα Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,800 εκατ. € και τα Fund of Funds Μικτά με 287 χιλ. €. Επίσης, τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με περίπου 150 χιλ. €, έκαστη η κάθε κατηγορία.

Η ανοδική κίνηση της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς δεν πτοεί τους μεριδιούχους, με αποτέλεσμα η κατηγορία των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας να καταγράψει νέες ημερήσιες εκροές αξίας 108 χιλ. €. Διαφορετική συμπεριφορά για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, όχι μόνον με ημερήσιο «φρένο», εξαγορών, αλλά με εισροές, έστω και οριακές.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v