Πτώση 0,07% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Οι απώλειες αυτές οφείλονται εξ ολοκλήρου στην κακή ημέρα αποδόσεων για τις μετοχικές και ομολογιακές αγορές σε διεθνές επίπεδο.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 1/11/2016

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με μικρές απώλειες Ενεργητικού της τάξεως του -0,07% για την αγορά των Α/Κ, που διαμορφώθηκε στα 6,424 δις €. Οι απώλειες αυτές οφείλονται εξ ολοκλήρου στην κακή ημέρα αποδόσεων για τις μετοχικές και ομολογιακές αγορές σε διεθνές επίπεδο. Ο μέσος όρος απωλειών των 21 κατηγοριών ήταν υψηλός, κατά -0,35%, παρά την ανομοιογένειά τους. 

Πράγματι, μόνον δύο κατηγορίες Α/Κ έκλεισαν με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης: τα 18 Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,55% και το 1 Α/Κ Ομολογιακό μη Κρατικό Υψηλής Απόδοσης με 0,04%. Τα Ελληνικό Χρηματιστήριο ξεχώρισε σε απώλειες, με αποτέλεσμα τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη να σημειώσουν υψηλή αρνητική μέση απόδοση -1,90% και τα 30 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας -0,98%. Έντονες ήταν επίσης οι μέσες απώλειες καθαρής τιμής για τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,28%, για τα 5 Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -1,21% και για τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,53%.

Ο αριθμός των μεριδίων παρέμεινε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αμετάβλητος. Παρατηρώντας, μάλιστα, το σύνολο των 264 Α/Κ του Θεσμού, βλέπουμε ότι δεν υπήρξε έντονη κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων. Αποτέλεσμα ήταν η αγορά να καταγράψει εισροές αξίας 544 χιλ. €, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς είναι η τρίτη ημέρα στη σειρά με καταγραφή νέων συμμετοχών σε μερίδια.

Οι υψηλότερες εισροές κεφαλαίων έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 616 χιλ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 227 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 70 χιλ. €. Στον αντίποδα, οι τρεις κατηγορίες που ξεχώρισαν σε εξαγορές μεριδίων ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 111 χιλ. €, τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 107 χλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 58 χιλ. €. Η συνήθη εφέτος κατηγορία με τις υψηλότερες εκροές, τόσο στη διάρκεια του έτους όσο και σε ημερήσια βάση, δηλ. τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας είχαν αμετάβλητο ισοζύγιο.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v