Άνοδος 0,24% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια κινήθηκαν θετικά κατά 0,24% και διαμορφώθηκαν στα 6,488 δις €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 10/11/2016

Το γνωστό μοτίβο που βλέπουμε στη διάρκεια σχεδόν όλου του δεύτερου εξαμήνου διαδραματίστηκε και εχθές στον Θεσμό των Α/Κ: οι θετικές αποδόσεις να απορροφούν τις εξαγορές μεριδίων και τις εκροές κεφαλαίων. Είμαστε περίεργοι να δούμε πόση ακόμη θα είναι αυτή η αντοχή του Ενεργητικού και για πόσο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση κεφάλαια κινήθηκαν θετικά κατά 0,24% και διαμορφώθηκαν στα 6,488 δις €. Η άνοδος προήλθε εξ ολοκλήρου από τις θετικές αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ, που παρά την ανομοιογένειά τους είχαν ικανοποιητική μέση απόδοση 0,36%. Ο ρυθμός των μεριδίων ιδιαίτερα πτωτικός κατά -0,09%, που ευτυχώς αντιστοιχεί σε σχετικά χαμηλές εκροές κεφαλαίων αξίας 3,272 εκατ. €.

Οι 4 από τις 21 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν με αρνητική μέση απόδοση, οι εκ των τριών μάλιστα ήταν οριακή. Την υψηλότερη θετική εξέλιξη μέσων καθαρών τιμών επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,27%.

Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,13% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 1,10%. Θετικό πρόσημο για τις τρεις κατηγορίες που κατέχουν το 1/3 του μεριδίου αγοράς του συνολικού Ενεργητικού: Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,77%, τα Μικτά Α/Κ με 0,31% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,27%.

Σε επίπεδο εισροών/εκροών οι κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν κυρίως με αρνητικό ισοζύγιο. Η κατηγορία με τις υψηλότερες φετινές εισροές σε σχεδόν καθημερινή βάση, δηλ. τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, εχθές δεν προσέλκυσαν ικανοποιητικές συμμετοχές μεριδίων - μόλις 121 χιλ. € - με αποτέλεσμα να μην ανακοπεί η αξία των εκροών.

Η μεγαλύτερης αξίας εξαγορές μεριδίων έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,127 εκατ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 508 χιλ €. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας επέστρεψαν σε πτωτικό ρυθμό μεριδίων αξίας 364 χιλ €, ενώ από τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας απουσίασε ο όγκος εκροών του προηγούμενου διαστήματος.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v