Πτώση 0,10% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Οι απώλειες οφείλονται εξ ολοκλήρου στην μικρή υποχώρηση μεριδίων κατά -0,02%, που αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων αξίας 2,875 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 9/11/2016

Με ανεπαίσθητες απώλειες Ενεργητικού κατά -0,10% έκλεισε η αγορά των Α/Κ την Τετάρτη και διαμορφώθηκε στα 6,473 δις €. Οι απώλειες οφείλονται εξ ολοκλήρου στην μικρή υποχώρηση μεριδίων κατά -0,02%, που αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων αξίας 2,875 εκατ. €. Οι χθεσινές εξαγορές μεριδίων επαναφέραν τον Θεσμό στην συνήθη φετινή κατάσταση, δηλαδή τις συνεχιζόμενες εκροές και μάλλον τελικά οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου ήταν μία ευχάριστη διακοπή εισροών – έστω και μικρών.

Οι 21 κατηγορίες των Α/Κ κινηθήκαν μικτά και έδειξαν σαν να «μπερδεύτηκαν» με την τελική έκβαση των Αμερικάνικών εκλογών. Το μέσο πρόσημο των κατηγοριών, παρά την ανομοιογένειά τους, ήταν οριακά ανοδικό κατά 0,03%. Τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής έκλεισαν με την υψηλότερη μέση απόδοση 1,45% και ακολούθησαν τα 13 Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 1,21% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,49%. Το ένα Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών είχε τις μεγαλύτερες μέσες απώλειες εξέλιξης καθαρής τιμής με -1,23%. Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,44%, βάζοντας ημερήσιο φρένο στο ράλι της τελευταίας περιόδου. Επίσης με απώλειες -0,21% κινήθηκαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή, ενώ γενικότερα τα Α/Κ που δραστηριοποιούνται στις αγορές των ομολόγων είχαν μία αρνητική ημέρα.

Οι κατηγορίες που οδήγησαν στο αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,756 εκατ. €, τα Μικτά Funds of Funds με 465 χιλ € (η εν λόγω κατηγορία δείχνει να επανέρχεται και πάλι σε ρυθμό εκροών) και τα Μετοχικά Funds of Funds με 335 χιλ €. Οι εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων απλώς μείωσαν την αξία των εξαγορασθέντων μεριδίων.

Ο ρυθμός εξαγορών στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας βαίνει αμείωτος με νέες εκροές αξίας 106 χιλ €, ενώ αντιθέτως τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας επανήλθαν σε εισροές αξίας 162 χιλ. €

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

              

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v