Πτώση 0,12% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Οι εισροές ήταν χαμηλές σε αξία και δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τις απώλειες στις μέσες αποδόσεις των διαφόρων κατηγοριών των Α/Κ, με αποτέλεσμα το Ενεργητικό να υποχωρήσει αισθητά κατά -0,12% και να διαμορφωθεί στα 6,409 δις. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 4/11/2016

Η διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των μεριδιούχων, ως προς την επενδυτική τους στάση έναντι του Θεσμού των Α/Κ, συνεχίστηκε και την Παρασκευή, καθώς υπήρξε οριακή αύξηση μεριδίων κατά 0,01%, που αντιστοιχεί σε μικρές εισροές κεφαλαίων αξίας 135 χιλ. €. Εάν υπάρξει και συνέχεια τις επόμενες ημέρες τότε θα μπορούμε να μιλάμε για αναστροφή της τάσης των εκροών που καταγράφεται από την ημερομηνία επιβολής των capital controls μέχρι σήμερα.

Οι εισροές, όμως ήταν χαμηλές σε αξία και δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τις απώλειες στις μέσες αποδόσεις των διαφόρων κατηγοριών των Α/Κ, με αποτέλεσμα το Ενεργητικό να υποχωρήσει αισθητά κατά -0,12% και να διαμορφωθεί στα 6,409 δις. €.

Αναλυτικότερα μόνον δύο από τις 21 κατηγορίες έκλεισαν με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, με αποτέλεσμα το σύνολο της αγοράς των Α/Κ να καταγράψει μέσες απώλειες -0,34%. Ανοδική εξέλιξη μέσων καθαρών τιμών είχαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,18% και το ένα Ομολογιακό Α/Κ Κρατικό Αναπτυσσομένων Χωρών με 0,05%. Τις μεγαλύτερες μέσες απώλειες κατέγραψαν τα 4 Μετοχικά Δείκτη με -1,65% (κυρίως λόγω του Α/Κ NBGAM ETF Greece & Turkey 30 Μετοχικό) και ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -1,24% και Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,63%.

Το θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών προήλθε κυρίως από τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με εισροές αξίας 3,291 εκατ. €. Αισθητές συμμετοχές μεριδίων στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 502 χιλ. €, με δεύτερη, μάλιστα, συνεχόμενη ημέρα εισροών. Επίσης ανοδικά κινήθηκαν τα μερίδια των Μικτών Fund of Funds με 268 χιλ. €. Στην εν λόγω κατηγορία οι εισροές των τελευταίων ημερών δείχνουν να παγιώνουν αλλαγή της τάσης στη συμπεριφορά των μεριδιούχων σε σχέση με την έναρξη του έτους έως σήμερα.

Τις υψηλότερες εκροές κεφαλαίων υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,669 εκατ. €, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 277 χιλ. € (οι εκροές που ξεκίνησαν από τις 15 Αυγούστου και έπειτα βαίνουν με αμείωτο ρυθμό) και τα Μετοχικά Α/Κ Ανεπτυγμένων Αγορών με 265 χιλ. €

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v