Άνοδος 0,31% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Οι ετήσιες απώλειες του Ενεργητικού υποχώρησαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες και ανέρχονται στο -10,48%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 8/11/2016

Αισθητή άνοδο Ενεργητικού της τάξεως του 0,31% κατέγραψε την Τρίτη η αγορά των Α/Κ και διαμορφώθηκε στα 6,480 δις €. Οι ετήσιες απώλειες του Ενεργητικού υποχώρησαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες και ανέρχονται στο -10,48%. Οι απώλειες αυτές προέρχονται πλέον εξ ολοκλήρου από εξαγορές μεριδίων, που παρά την σταθεροποίησή τους εντός του Νοεμβρίου, ο ετήσιος πτωτικός ρυθμός αγγίζει το υψηλό ποσοστό του -10,72%. Τα απολεσθέντα κεφάλαια από τις εξαγορές μεριδίων σε ετήσια βάση είναι επίσης υψηλής αξίας καθώς έχουν διαμορφωθεί στα 819, 917 εκατ. €

Ο χθεσινός ανοδικός ρυθμός του Ενεργητικού προήλθε εξ ολοκλήρου από τις αποδόσεις των Α/Κ. Οι 21 κατηγορίες των Α/Κ, παρά την ανομοιογένειά τους, σημείωσαν ικανοποιητική μέση απόδοση 0,31%. Μόνον δύο κατηγορίες έκλεισαν με οριακά αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης και τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ. Σε θετική εξέλιξη μέσων καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 1,02%. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,82% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,80%, που συνεχίζουν το ράλι των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν ανεπαίσθητα πτωτικός κατά -0,02% και αντιστοιχεί σε εκροές αξίας 1,292 εκατ. €. Σημαντικές εκροές στα Funds of Funds Μετοχικά με 1,169 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,018 εκατ. €. Τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, κινήθηκαν με το συνήθη φετινό αρνητικό ισοζύγιο αξίας 1,037 εκατ. €. Εισροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 1,380 εκατ. € και στα Μικτά Α/Κ αξίας 1,191 εκατ. €.

Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας ανέκοψαν τον ρυθμό συμμετοχών των τελευταίων ημερών, σημειώνοντας εξαγορές μεριδίων αξίας 175 χιλ. €. Ο ρυθμός εξαγορών στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας ήταν χαμηλός, αξίας μόλις 74 χιλ. €.

Ο αριθμός των Α/Κ μειώθηκε και πάλι στα 263, λόγω πλήρης εξαγοράς του Α/Κ CPB USD Global Bond Funds of Funds Ομολογιακό, που διαχειριζόταν η CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ 

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v