Πτώση 0,37% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Οι απώλειες προήλθαν από παράλληλη έντονη υποχώρηση μεριδίων κατά -0,37% και από αισθητές απώλειες απόδοσης.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 11/11/2016

Αισθητή υποχώρηση Ενεργητικού της τάξεως του -0,37% υπέστη το Ενεργητικό των Α/Κ στη διάρκεια της Παρασκευής και διαμορφώθηκε στα 6,464 δις €. Οι απώλειες προήλθαν από παράλληλη έντονη υποχώρηση μεριδίων κατά -0,37% και από αισθητές απώλειες απόδοσης.

Καμία από τις 21 κατηγορίες Α/Κ δεν κατέγραψε θετική μέση απόδοση, με αποτέλεσμα, παρά την ανομοιογένειά τους, να κλείσουν με μέσο πτωτικό πρόσημο -0,40%. Ο εφησυχασμός των πρώτων 2 ημερών της εκλογής Τραμπ έχει παραδώσει την σκυτάλη στην νευρικότητα και στις ανακατατάξεις των χαρτοφυλακίων, τόσο σε επίπεδο κλάδων όσο και γεωγραφικής κατανομής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τα Μετοχικού τύπου Α/Κ ξεχώρισαν σε αρνητική μέση απόδοση τα Α/Κ Αναδυομένων Αγορών με -1,41%, τα 4 Μετοχικά Δείκτη με -1,11% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,89%. Ομοίως νευρικότητα και στις αγορές ομολόγων και συνέχισης των απωλειών των τελευταίων ημερών. Η μέση εξέλιξη των καθαρών τιμών κινήθηκε προς τα κάτω και σε εύρος από -0,08% έως και -0,87%. Μικρή υποχώρηση για τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,64% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,22%.

Η αξία του αρνητικού ισοζυγίου εισροών/εκροών είχε σημαντικό μέγεθος και διαμορφώθηκε στα 5,986 εκατ. €. Οι κυρίαρχες κατηγορίες στις χθεσινές εκροές κεφαλαίων ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 5,309 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,213 εκατ. €, τα Μικτά Α/Κ με 973 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 335 χιλ. €. Στον αντίποδα ουσιαστικές εισροές κεφαλαίων υπήρξαν μόνον σε δύο κατηγορίες: στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,531 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 103 χιλ. €. Στην τελευταία μάλιστα κατηγορία σημειώθηκε θετικό ισοζύγιο – έστω και μικρό – μετά από μακρύ χρονικό διάστημα.

Παρά τις συνεχόμενες εκροές το Ενεργητικό διατηρείται άνω του ψυχολογικού ορίου των 6,400 δις €. Οι ετήσιες απώλειες του Ενεργητικού αγγίζουν το -10,69%, οφείλονται εξ ολοκλήρου σε μεγαλύτερες απώλειες μεριδίων κατά -10,89%, που αντιστοιχούν σε υψηλές εκροές κεφαλαίων συνολικής αξίας 832, 049 εκατ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

           

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v