Άνοδος 0,06% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Παρά τον οριακά ανοδικό ρυθμό των μεριδίων κατά 0,01%, ο Θεσμός δεν σημείωσε τελικά θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 15/11/2016

Ανεπαίσθητη άνοδο Ενεργητικού της τάξεως του 0,06% σημείωσε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Τρίτης, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση κεφάλαια να διαμορφωθούν στα 6,457 δις €. Παρά τον οριακά ανοδικό ρυθμό των μεριδίων κατά 0,01%, ο Θεσμός δεν σημείωσε τελικά θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Οι εκροές ανήλθαν σε αξία κεφαλαίων στα 1,670 εκατ. € και η αύξηση του Ενεργητικού προήλθε εξ ολοκλήρου από θετικές αποδόσεις των Α/Κ, που απορρόφησαν την αξία των εξαγορασθέντων μεριδίων.

Αναλυτικότερα στο σύνολό τους οι 21 κατηγορίες, παρά την ανομοιογένειά τους, σημείωσαν αυξητική μέση απόδοση 0,27%. Μόνον τρεις κατηγορίες κατέγραψαν αρνητική εξέλιξη μέσων καθαρών τιμών: τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,23%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,16% και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,08%. Την μεγαλύτερη μέση θετική απόδοση είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,01%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,91% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,81%. Μία μικρή αναφορά στην κατηγορία των Ομολογιακών Α/Κ Κρατικών Αναπτυσσομένων Αγορών, που αποτελείται, όμως, από ένα μόνον Α/Κ: εχθές είχε υψηλή μέση απόδοση 1,21% και αν παρατηρήσει κανείς τις αποδόσεις των τελευταίων ημερών θα δει την έντονη μεταβλητότητα στα ομόλογα αυτών των χωρών.

Όπως προαναφέραμε, οι εκροές κεφαλαίων «κυριάρχησαν» για μία ακόμη ημέρα έναντι των εισροών, χωρίς όμως στις περισσότερες κατηγορίες να υπάρξουν σημαντικές αυξομειώσεις μεριδίων. Οι κατηγορίες με την μεγαλύτερη αξία εκροών ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,236 εκατ. €, τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 140 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 136 χιλ. €. Δυστυχώς, μετά από μία διήμερη ανάπαυλα, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας επανήλθαν σε εξαγορές μεριδίων, εντάσεως αξίας 556 χιλ. €. Στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας το ισοζύγιο ήταν οριακά θετικό.

Εισροές κεφαλαίων ουσιαστικής σημασίας είχαν μόνον δύο κατηγορίες, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 574 χιλ. € (μικρές βέβαια για το μέγεθος της εν λόγω κατηγορίας) και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 370 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v