Στα €6,566 δισ. το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Την Παρασκευή το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,566 δις €, σημειώνοντας οριακές ισόποσες απώλειες σε Ενεργητικό και μερίδια. Οι εκροές κεφαλαίων ήταν σχετικά μικρές και ανήλθαν σε 1,772 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 25/11/2016

Η Παρασκευή ήταν μία ημέρα χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που απαρτίζουν την αγορά των Α/Κ. Ιδιαίτερό της χαρακτηριστικό ότι μειώθηκε ο αριθμός των Α/Κ, από 262 σε 261, λόγω της απορρόφησης του Α/Κ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ High Yield Εταιρικών Ομολόγων σε EUR, από το ΑΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Εταιρικών Ομολόγων Investment Grade σε EUR, στην κατηγορία των Ομολογιακών ΑΚ μη Κρατικών Επενδυτικής Διαβάθμισης.

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο αριθμός των Α/Κ έχει μειωθεί από 264 σε 261. Επίσης, δυστυχώς, με την απορρόφηση του συγκεκριμένου κεφαλαίου ο αριθμός των υποκατηγοριών μειώνεται από 21 σε 20. Οι επισημάνσεις μας για την συρρίκνωση του Θεσμού των Α/Κ, αν και δεν θα το θέλαμε, βγαίνουν αληθινές και μέχρι τώρα η αγορά των Α/Κ είναι «τυχερή» που στο δεύτερο εξάμηνο του έτους τις συνεχιζόμενες εκροές κεφαλαίων τις «καλύπτουν» οι θετικές αποδόσεις στις περισσότερες κατηγορίες των Α/Κ.

Στη διάρκεια της Παρασκευής το Ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 6,566 δις €, σημειώνοντας οριακές ισόποσες απώλειες σε Ενεργητικό και μερίδια. Οι εκροές κεφαλαίων ήταν σχετικά μικρές και ανήλθαν σε 1,772 εκατ. €.

Μόνον 4 από τις 20 κατηγορίες Α/Κ έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της αγοράς να είναι οριακά αρνητική κατά -0,06%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Σε πτωτική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,20% και τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,16%. Οι θετικές μέσες εξελίξεις καθαρών τιμών κινήθηκαν σε πολύ στενό εύρος, από 0,01 (Funds of Funds Μετοχικά) έως 0,18% (Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης).

Σε επίπεδο εισροών/εκροών, η μόνη κατηγορία με ουσιαστικές συμμετοχές μεριδίων αξίας 1,329 εκατ. € ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Οι κατηγορίες με τις μεγαλύτερες εκροές ήταν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,087 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 867 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 420 χιλ. €. Η εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά στις δύο βασικές κατηγορίες Α/Κ που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική κεφαλαιαγορά συνεχίζεται, καθώς τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν εισροές 366 χιλ. €, ενώ τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας εκροές 139 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v