Πτώση 0,25% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε παρόμοια συμπεριφορά με αισθητή μείωση των μεριδίων κατά -0,09%, που αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων αξίας 4,586 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 24/11/2016

Η διακοπή της θετικής κίνησης της Ελληνικής και διεθνούς Κεφαλαιαγοράς κατέστησε και πάλι τον Θεσμό των Α/Κ ως αντικείμενο των επενδυτικών διαθέσεων των μεριδιούχων. Όπως είναι γνωστό, οι φετινές τους διαθέσεις δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για την αγορά των Α/Κ, καθώς είναι μονίμως με τάσεις εξαγορών.

Ομοίως και στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε παρόμοια συμπεριφορά με αισθητή μείωση των μεριδίων κατά -0,09%, που αντιστοιχούν σε εκροές κεφαλαίων αξίας 4,586 εκατ. €. Αποτέλεσμα το Ενεργητικό να διαμορφωθεί στα 6,569 δις € με μικρή μείωση της τάξεως του -0,25%. Ας ελπίσουμε η ερχόμενη εβδομάδα να μην έχει ιδιαίτερη μεταβλητότητα εν όψει Ιταλικών και Αυστριακών εκλογών και χαλάσει η πολύ καλή εικόνα του Νοεμβρίου για τον Θεσμό.

Παρά το γεγονός ότι 15 από τις 21 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης, η αγορά στο σύνολό της είχε οριακές μέση υποχώρηση -0,07%. Αιτία οι υψηλές μέσες απώλειες που σημείωσαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,89% και τα 30 Μετοχικά Ελλάδας με -1,38%. Ακολούθησαν τα Μικτά Α/Κ με -0,39%, ενώ το αρνητικό πρόσημο των υπολοίπων τριών πτωτικών κατηγοριών ήταν οριακό. Σε θετική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,48%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,35% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,28%.

Σε επίπεδο εισροών/εκροών, στα σχόλια των προηγούμενων ημερών, είχαμε εστιάσει την προσοχή μας στην φθίνουσα πορεία της έντασης των συμμετοχών στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων. Και αυτό διότι, η εν λόγω κατηγορία, λειτουργεί εφέτος ως ανάχωμα στην αξία των συνεχομένων εκροών. Εχθές η συγκεκριμένη κατηγορία είχε οριακές εκροές αξίας 75 χιλ. €, με αποτέλεσμα οι εισροές στα Μικτά Α/Κ αξίας 879 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 98 χιλ. € να μην καταφέρουν να περιορίσουν σημαντικά το αρνητικό ισοζύγιο. Σε αξία εξαγορασθέντων μεριδίων ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,924 εκατ. €, τα Funds of Funds Μετοχικά με 1,433 εκατ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 1,049 εκατ. €.

Η θετική κίνηση του ΧΑ δεν δείχνει να πείθει του μεριδιούχους, που προχώρησαν σε εξαγορές μεριδίων αξίας 123 χιλ. €. Εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά για τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με μικρό, αλλά, θετικό ισοζύγιο 83 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v