Άνοδος 0,2% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων τη Δευτέρα

Το Ενεργητικό έκλεισε με άνοδο 0,20%, διαμορφώθηκε στα 6,555 δις €. Η υποχώρηση μεριδίων ήταν αισθητή κατά -0,06% και μεταφράζεται σε αξιοσημείωτη εκροή κεφαλαίων αξίας 4,903 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.  για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 21/11/2016        

Οι ημέρες ανόδου του Ενεργητικού των Α/Κ συνεχίζονται, τόσο λόγω του μετά-Τραμπ ράλι των διεθνών αγορών, όσο (και κυρίως) της έντονης ανοδικής κίνησης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Τα παραπάνω μεταφράζονται σε θετικά πρόσημα στις περισσότερες κατηγορίες των Α/Κ με αποτέλεσμα να απορροφούν την συνεχή πτώση των μεριδίων και παράλληλα τις εκροές κεφαλαίων από τον Θεσμό.

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα, το Ενεργητικό έκλεισε με άνοδο 0,20%, διαμορφώθηκε στα 6,555 δις €. Η υποχώρηση μεριδίων ήταν αισθητή κατά -0,06% και μεταφράζεται σε αξιοσημείωτη εκροή κεφαλαίων αξίας 4,903 εκατ. €.

Σε επίπεδο απόδοσης οι κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν κυρίως θετικά και έκλεισαν με μέσο όρο 0,27%, παρά την ανομοιογένειά τους. Σε ανοδική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Χωρών με 0,99%. Οι κατηγορίες που σχετίζονται με τα Ελληνικά δρώμενα είχαν για μία ακόμη ημέρα την «τιμητική» τους και βοήθησαν τα μέγιστα στο υψηλότερο κλείσιμο του Ενεργητικού: τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη είχαν αυξητική μέση εξέλιξη καθαρών τιμών της τάξεως του 0,69%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας 0,45%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας 0,57% και τα Μικτά Α/Κ 0,40%. Ουσιαστικά μόνον μία κατηγορία, από τις 21, είχε αρνητική μέση απόδοση, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,10%.

Σε επίπεδο εισροών/εκροών οι περισσότερες κατηγορίες κινήθηκαν με εξαγορές μεριδίων, ενώ ο όγκος εισροών χαρακτηρίζεται ως οριακός. Δεύτερη φορά, εντός των τελευταίων 15 ημερών, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων έκλεισαν χωρίς ένταση συμμετοχών, όποτε δεν υπήρξε «ανάχωμα» στην αξία του αρνητικού ισοζυγίου. Οι μεγαλύτερες εκροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,628 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 1,149 εκατ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 406 χιλ. €. Το Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν συμμετοχές μεριδίων αξίας 174 χιλ. €, ενώ τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας μόλις 49 χιλ. €

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v