Πτώση 0,04% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τετάρτη

Σε επίπεδο μέσων αποδόσεων, ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,26%, οκ κατηγορίες των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυγμένων και Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,20% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,14%.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 23/11/2016

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν η απόλυτη ισορροπία στις μέσες αποδόσεις των κατηγοριών των Α/Κ. Χωρίς να υπάρξουν έντονες θετικές ή αρνητικές διακυμάνσεις στις καθαρές τιμές, τελικά οι 21 κατηγορίες των Α/Κ έκλεισαν με μηδενική μέση απόδοση, παρά την ανομοιογένειά τους. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διακύμανση του Ενεργητικού να καθορισθεί απολύτως και μόνον από τις επενδυτικές διαθέσεις των μεριδιούχων. Αυτές οι διαθέσεις ήταν για ακόμη μία ημέρα αρνητικές, καθώς τα μερίδια είχαν μικρή υποχώρηση κατά -0,04% και οδήγησαν το Ενεργητικό σε ισόποση ποσοστιαία πτώση, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στα 6,585 δις. €.

Σε επίπεδο μέσων αποδόσεων, ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,26%, οκ κατηγορίες των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυγμένων και Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,20% και τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,14%. Ένα επίσης χαρακτηριστικό ήταν ότι όλες οι κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ έκλεισαν με αρνητική μέση απόδοση. Χαμηλότερα όλων, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,16% δείχνοντας πλέον αναμονή σε σχέση με τα τεκταινόμενα της 2ης αξιολόγησης. Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων με -0,15%. Η μέση απόδοση των Ομολογιακών Α/Κ Κρατικών Αναπτυσσομένων Χωρών είχε μέση αποδοχή -0,20%, αλλά το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθώς αποτελείται από μόνον ένα Α/Κ.

Οι εξαγορές μεριδίων οδήγησαν σε πτωτικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αλλά σχετικά μικρής συνολικής αξίας 1,506 εκατ. €. Οι εισροές αξίας 883 χιλ. € στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων συνεχίζουν να μην έχουν την ένταση που μας είχαν συνηθίσει στη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα να μην μειώνεται η αξία των εκροών.

Τα Μικτά Α/Κ είχαν συμμετοχές αξίας 774 χιλ. €, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς ουσιαστικά έλαβαν χώρα σε ένα μόνον Α/Κ από τα 33. Την μεγαλύτερη αξία εξαγορασθέντων μεριδίων είχαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,532 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 638 χιλ. € και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 316 χιλ. €.

Γενικότερα οι κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ είχαν εκροές στο σύνολό τους, πλην των Ομολογιακών Α/Κ Ελλάδας που οι συμμετοχές ήταν αξίας 251 χιλ. €. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, μετά από μεγάλο διάστημα, είχαν συμμετοχές 3ψηφιας αξίας, δηλ. 111 χιλ. €.


ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v