Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το υπαρξιακό πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών

Το υπαρξιακό πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών

Η αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού είναι πολιτικό πρόβλημα και όχι οικονομικό. Η γήρανση του πληθυσμού, η παγκοσμιοποίηση και ο κίνδυνος κατάρρευσης της ευρωζώνης. Οι κοινωνίες πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα πληρώσει το τίμημα.

Επιτέλους καλά νέα για την ευρωζώνη

Επιτέλους καλά νέα για την ευρωζώνη

Σωστή η προσέγγιση Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η ΕΚΤ να συνεχίσει τις αγορές τίτλων έως ότου οι σταγόνες καλών ειδήσεων μετατραπούν σε σταθερή και αμείωτη ροή. Ούριος άνεμος λόγω αδύναμου ευρώ και πετρελαίου.

Το μυστικό της επιτυχίας του Warren Buffett

Το μυστικό της επιτυχίας του Warren Buffett

Μπορεί να μιμηθεί κανείς τον Warren Buffett; Μπορεί να γίνει κλωνοποίηση του Προφήτη της Όμαχα; Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του και τι αποκαλύπτουν οι πιο στενοί του συνεργάτες για τον τρόπο που λειτουργεί. Πώς μετέτρεψε μία επιχειρηματική αποτυχία σε κολοσσό.

Πρόβλημα χρέους έχει και η... Γερμανία

Πρόβλημα χρέους έχει και η... Γερμανία

Τα στοιχεία της Eurostat ανατρέπουν τα δεδομένα. Οι υποχρεώσεις του γερμανικού δημοσίου είναι οι μεγαλύτερες στην ευρωζώνη. Η δημιουργική λογιστική, οι κρατικές εγγυήσεις, οι αμαρτωλές συμμετοχές του Δημοσίου και η εμπλοκή του γερμανικού κράτους στις τράπεζες.

Οι πέντε μεγάλες προκλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι πέντε μεγάλες προκλήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Γολγοθά ανεβαίνει η ελληνική οικονομία. Η ύφεση, ο αποπληθωρισμός και η φυγή τραπεζικών καταθέσεων. Τι σημαίνει η εξάντληση της ρευστότητας για την κυβέρνηση και ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ελλάδα.

Η «ένοχη σιωπή» του ΔΝΤ για την Ελλάδα

H Kριστίν Λαγκάρντ και πώς νίπτει τας χείρας της στην ελληνική υπόθεση. Τα ψιλά γράμματα της επιστολής στον Ντάισελμπλουμ και τι αποκαλύπτουν για τη στάση του Ταμείου. Το Grexit, η ευρωζώνη και οι συστημικοί κίνδυνοι.

Τα κεφάλαια επιστρέφουν μαζικά στην ευρωζώνη

Σε επίπεδα ρεκόρ οι εισροές κεφαλαίων στα ETF ευρωζώνης. Τι βλέπουν οι επενδυτές για ομόλογα και χρηματιστήρια. Ο ρόλος της ΕΚΤ και το ευνοϊκό περιβάλλον σε συνάλλαγμα και ενέργεια. Πρώτη η Γερμανία στις προτιμήσεις. Ευνοείται και η Ελλάδα.

Ευρώπη: Μια ήπειρος που ξέμεινε από... ιδέες

Η δυσαρέσκεια στην εργασία και η καθίζηση στους μισθούς είναι απόρροια της επιβράδυνσης της παραγωγής, τονίζει ο Νομπελίστας οικονομολόγος Edmund Phelps.

Munchau: Με αυτά που κάνει η ΕΕ γίνομαι ευρωσκεπτικιστής

«Κάποτε ήμουν θερμός υποστηρικτής της ΕΕ και της ευρωζώνης...», γράφει ο αρθρογράφος. Διαπιστώνει όμως ότι τώρα η Ευρώπη επικαλείται επιχειρήματα που είναι ανήθικα και ανειλικρινή. Πώς τοποθετείται στο θέμα του Grexit, της Ουκρανίας και της ΕΚΤ.

Ντάισελμπλουμ: Λεφτά το Μάρτιο με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις

Η Αθήνα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα να υιοθετεί στοιχεία του προγράμματος διαμηνύει ο πρόεδρος του Eurogroup. «Κλείνει το μάτι» για εκταμίευση μέρους των 7,2 δισ. ευρώ. Διστακτική η ΕΚΤ για τα έντοκα.

Πώς έκλεισε ο Ντάισελμπλουμ το ντιλ της παράτασης

Κρατικά ομόλογα Coco: Η λύση για Ελλάδα και Ευρωζώνη;

Εκτός από την Ελλάδα η Ευρώπη... πάει καλά

«Ντιμπέιτ» μεταξύ Munchau - Dixon για Ελλάδα

ΔΝΤ: Διακριτική μεταχείριση της Ελλάδας καταγγέλλουν οι αναδυόμενοι

Ο Βαρουφάκης και ο μύθος της «βέλτιστης πρακτικής» στα εργασιακά

Η Αθήνα «καίγεται» τώρα για… ρευστό

Λόμπινγκ βιομηχάνων κατά Ελλάδας στην Bundestag

Ο εκδημοκρατισμός των τραπεζών

Γιατί τα διεθνή χρηματιστήρια χτύπησαν ιστορικό ρεκόρ

v