Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

H Apple έτοιμη να υποστεί τις συνέπειες της ανόδου του δολαρίου

H Apple έτοιμη να υποστεί τις συνέπειες της ανόδου του δολαρίου

Σημαντικό πλήγμα στις πωλήσεις αμερικανικών επιχειρήσεων έχει επιφέρει η άνοδος του δολαρίου. Η τεχνολογική βιομηχανία, με μεγάλο ποσοστό εξαγωγών, είναι η πρώτη που βλέπει τα κέρδη της να μειώνονται. Οι μετοχές, όμως, αρνούνται να πέσουν!

Bini Smaghi: Υποτιμούμε τις επιπτώσεις του Grexit

Bini Smaghi: Υποτιμούμε τις επιπτώσεις του Grexit

Είναι πράγματι πιο ισχυρή η ευρωζώνη για να αντέξει το Grexit; Οι πολιτικοί κίνδυνοι σε μία χρονιά εκλογών για το Νότο, η σχέση κράτους - τραπεζών που δεν έχει σπάσει και το ρίσκο για νέο φαύλο κύκλο στην ευρωζώνη.

To «βαρίδι» Βαρουφάκης και η ευρωκινητοποίηση

To «βαρίδι» Βαρουφάκης και η ευρωκινητοποίηση

Βαθαίνουν οι διαφωνίες μεταξύ Τσίπρα και υπουργού Οικονομικών. «Ο Βαρουφάκης είναι βαρίδι για την κυβέρνηση» αναφέρει πηγή από την Ελλάδα. Συντονισμένη ευρωπαϊκή έκκληση προς τον πρωθυπουργό να πάρει πάνω του τη διαπραγμάτευση.

Βρετανία: Εκλογές στο νήμα υπό την σκιά του Brexit

Βρετανία: Εκλογές στο νήμα υπό την σκιά του Brexit

Οι εκλογές της 7ης Μαϊου είναι οι πιο αμφίρροπες στην πρόσφατη ιστορία της Βρετανίας. Η Ευρώπη είναι το βασικό ζήτημα που χωρίζει Εργατικούς και Συντηρητικούς. Ποιος φαίνεται να κερδίζει τελικά την μάχη;

Γιατί το Grexit τρομάζει τόσο πολύ τους Αμερικανούς

Γιατί το Grexit τρομάζει τόσο πολύ τους Αμερικανούς

Ο εφιάλτης της Lehman Brothers καταδιώκει την Ουάσιγκτον. Ο φόβος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπτωση Grexit. Ποια σημεία αγνοούν οι υπεραισιόδοξοι Ευρωπαίοι, τα μαθήματα από την κρίση στις ΗΠΑ και τι ειπώθηκε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις στο ΔΝΤ.

Σε σημείο βρασμού το Eurogroup με την Αθήνα

Θύελλα πίσω από τις κλειστές πόρτες καταγράφουν οι FT. Θέμα plan B έθεσε η Σλοβενία προκαλώντας οργή του ΥΠΟΙΚ. Να επιστρέψει το μοντέλο επιτόπιου ελέγχου της τρόικας ζήτησε ο Ντάισελμπλουμ, αρνήθηκε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ. Που… εισέπραξε «όχι».

Γιατί η Ελλάδα παραμένει συστημικός κίνδυνος

Η περιορισμένη ρευστότητα και οι μαζικές τοποθετήσεις των επενδυτών που «διψούν» για υψηλές αποδόσεις αυξάνουν το ρίσκο μετάστασης από ένα Grexit. Oι πλάνες της αγοράς σχετικά με τις αντοχές της ευρωζώνης και το αρνητικό παράδειγμα του 2012.

Πότε τα ελληνικά ομόλογα θα είναι ευκαιρία

Oι επενδυτές προτιμούν μια μικρή απώλεια στα γερμανικά ομόλογα παρά το ρίσκο μιας μεγάλης ζημίας από τα ελληνικά. Ωστόσο υπάρχει ένα σημείο όπου τα ελληνικά ομόλογα θα είναι φθηνά. Εχουμε φτάσει εκεί;

Πυκνώνουν οι κριτικές για το deal των $500 εκατ.

Οι επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα για τη συμφωνία εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P 3B Orion. Οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Οι θέσεις στρατιωτικών αναλυτών

Τι κρύβει η επίθεση της Κομισιόν στην Gazprom

Η υπεράσπιση της ενιαίας αγοράς επιβάλλει στην Κομισιόν να αντιδράσει στις πρακτικές της Gazprom. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ανάληψη κινδύνων στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία.

Εξι μύθοι εμποδίζουν τη συμφωνία για Ελλάδα

Οι τρεις σκληροπυρηνικοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Rachman: H ωμή αλήθεια για την τραγωδία στη Μεσόγειο

Η «κακομαθημένη Ελλάδα» ενώνει τους Ευρωπαίους

Λαγκάρντ προς κυβέρνηση: Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει

Munchau: Aναγκαία η ελληνική χρεοκοπία αλλά όχι το Grexit

Η... επίθεση των ρομπότ στα νοικοκυριά!

Σε τρία στρατόπεδα έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλαγές CEO πληγώνουν τις τσέπες των μετόχων!

Μοσκοβισί: Στις 11 Μαΐου το αποφασιστικό Eurogroup

v