Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Kλιματική αλλαγή: «Μηδέν εις το πηλίκο» - Τι μάθαμε από το 9μηνο της ΕΧΑΕ - Επένδυση 25ετίας πωλήθηκε σε 85χρονη!

ΕΧΑE: Ελαφρά αύξηση κύκλου εργασιών (από τα 27 στα 29,3 εκατ. ευρώ) και σχεδόν στάσιμη καθαρή κερδοφορία (6,8 από 7 εκατ. ευρώ) χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρείας.
Υπάρχουν όμως και μερικά άλλα στοιχεία των αποτελεσμάτων που χρειάζεται να επισημανθούν, όπως:

Πρώτον, ότι το 30% του κύκλου εργασιών προέρχεται πλέον από παροχή υπηρεσιών, άρα δεν επηρεάζεται από τις εκάστοτε διακυμάνσεις της αξίας των συναλλαγών και της κεφαλαιοποίησης στο ΧΑ (η αύξηση του ποσοστού αυτού κατά τα τελευταία χρόνια περιορίζει το ρίσκο της εταιρείας).

Σφαγή Πολάκη-Αδωνι για τα ευρώ του Κοκλώνη - Προϋπολογισμός: Κάτι ψήνεται για παροχές - Delivery μέχρι την πόρτα του ψυγείου!

ΚΟΚΛΩΝΗΣ: Αίσθηση -και μπόλικες αναπαραγωγές- προκάλεσε η αποκάλυψη της στήλης για την επιδοτούμενη επένδυση που προωθεί ο γνωστός Νίκος Κοκλώνης. Οπως γράψαμε, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής δημιούργησε εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ και πήρε πράσινο φως για να προχωρήσει σχέδιο ύψους 9,9 εκατ. ευρώ.

Χωρίς να το θέλει, όμως, η στήλη έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά της κόντρας μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αδωνι Γεωργιάδη.

“Γεια σου ρε Αδωνη, γεια σου ρε Παπαθαναση με τον Αναπτυξιακό σας!!!! «Άλλος με τη βάρκα μας» το καταντήσατε!!!! Πάλι εταιρεία με 4 χιλιάρικα μετοχικο κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηματοδοτηθεί για πρόγραμμα υψους ΕΝΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!! («γνωστού παρουσιαστή» λέει,εγώ σήμερα τον έμαθα ,δεν βλέπω εδώ και χρόνια ούτε ως ζάπινγκ τα υποπροϊόντα των λάιφ σταιλ εκπομπών)», έγραψε στο Facebook o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουκρανία: Οι ελπίδες για διαπραγμάτευση - Η Attica, τα warrants και το dilution - Tips για Cenergy και ΓΕΒΚΑ

ATTICA BANK: Ξεκινά σήμερα η περίοδος διαπραγμάτευσης των παραστατικών τίτλων (warrants) της Attica. Εφόσον οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν αγοράσουν warrants, κατά τη μετατροπή τους, την 1η Δεκεμβρίου, θα υποστούν απίσχναση (dilution) ύψους 18,2%, σύμφωνα με όσα αναφέρει -ενδεικτικά- το πληροφοριακό δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι 271.448.946 νέες μετοχές, που θα εκδοθούν ως αποτέλεσμα άσκησης των warrants, θα καταλήξουν στο Δημόσιο και πρακτικά στο ΤΧΣ.

Στο παραπάνω σενάριο, το ποσοστό του ΤΧΣ, μετά τη μετατροπή, θα ανέλθει σε 69,51%, του ΤΜΕΔΕ θα υποχωρήσει σε 12,03%, της RINOA (Ellington) σε 8,08% και του e-EFKA σε 8,40%.

Τράπεζες: Γίνεται της εξυγίανσης το… κάγκελο! - Η Εθνική, οι Σαουδάραβες και ο… ΠΑΟΚ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Έως πρόσφατα ο επικεφαλής της ΤτΕ είχε κάθε λόγο να θεωρεί ότι έχει πλησιάσει να λύσει το θέμα της εξυγίανσης μη συστημικών τραπεζών. Οι τελευταίες εξελίξεις, όμως, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.

Θα ξεκινήσουμε από το σημαντικό θέμα της Τράπεζας Αττικής, της «τράπεζας των μηχανικών» όπως αποκαλείτο, πριν εξελιχθεί σε... ταφόπλακα για τα κεφάλαια του Ταμείου τους. Τα όσα έχουν ήδη γραφεί για το (πραγματικό) ύψος των απαιτούμενων προβλέψεων και τις «τρύπες», αλλά και η έλλειψη ΕΠΙΣΗΜΗΣ αντίδρασης από την πλευρά της (εισηγμένης, θυμίζουμε) τράπεζας, μας θυμίζουν τη γνωστή αγγλοσαξονική ρήση «αν μοιάζει με πάπια, περπατάει σαν πάπια και φωνάζει σαν πάπια, ε, τότε μάλλον είναι... πάπια».

Οι νέες μπίζνες του Κοκλώνη - Το δώρο της Νάκας και το τρικ της Doppler - Κόστος χρήματος: Μεγαλώνει το χάσμα

3PL: Αυξάνονται και πληθύνονται οι επενδύσεις στα logistics. Η τελευταία που εντόπισε η στήλη είναι η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Gold Stores Logistics ΙΚΕ.

Η υπό σύσταση εταιρεία θέλει να ιδρύσει νέα μονάδα logistics (3PL) στον Ασπρόπυργο. Αν διερωτάστε πόσο κάνει για να φτιάξει κανείς ένα logistic center, θα σας πούμε ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση το συνολικό επιλέξιμο κόστος είναι 2,83 εκατ. ευρώ.

 

DOPPLER: Η κίνηση της εταιρείας να ψαλιδίσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 60% με παράλληλη μείωση του υπολοίπου των συσσωρευμένων ζημιών της αποτελεί ζήτημα τεχνικού αλλά και νομικού χαρακτήρα.

v