Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η ΑΜΚ της ΒΙΣ και τα… μυστήρια -Στο κλειστό κλαμπ της DBRS η Ελλάδα -Κίνα: Η ελίτ και τα άφαντα χάπια της Pfizer

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Είναι δυνατόν το ρεύμα να κοστίζει σήμερα στη Γερμανία 13,5 ευρώ η κιλοβατώρα και στην Ελλάδα 248 ευρώ; Κι’ όμως είναι.

Κάθετη είναι η πτώση του κόστους στην κεντρική Ευρώπη με 12 χώρες να έχουν τιμές κάτω από 60 ευρώ. Σε διαφορετικό τέμπο η Ελλάδα και η Ιταλία, που έρχεται όμως δεύτερη, με τιμή 205 ευρώ.

Πηγές του υπουργείου Ενέργειας επισημαίνουν ότι πρέπει να δίνουμε σημασία στα στοιχεία ολόκληρου του μήνα. Με βάση αυτά, η χώρα μας είναι η 9η ακριβότερη με τιμή στα 278 ευρώ. Η στήλη είπε να το «τραβήξει» λίγο και εξέτασε τα στοιχεία για το σύνολο της χρονιάς. Με βάση αυτά το 2022 οδεύει στο τέλος του με τη μέση τιμή έτους στη χώρα μας να είναι η τρίτη ακριβότερη στη γηραιά ήπειρο, στα 280 ευρώ η μεγαβατώρα. Μπροστά από εμάς Ιταλία (304 ευρώ) και Ελβετία (283 ευρώ).

Η βουτιά της ΛΥΚ και η κρίσιμη εξίσωση-Προσημείωση έναντι ομολογιακού στη Lamda-Ο ΑΒ και οι αυξήσεις μισθών

ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΠΙΣ. Προς πώληση μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού βγαίνει σειρά ακινήτων των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν -μερικώς τουλάχιστον- οι πελάτες των δύο πρώην ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι βρίσκονται «στο περίμενε» από το… 2009!

Μεταξύ των ακινήτων που πωλούνται είναι αυτό επί της Λεωφόρου Κηφισίας 62 στο Μαρούσι και ένα δεύτερο επί της οδού Όθωνος 4 στο κέντρο της Αθήνας.

 

INFORM ΛΥΚΟΣ. Μεγάλη πτώση χθες για τη μετοχή μετά το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων. Συγκεκριμένα, η μετοχή ξεκινώντας από το 1,87 ευρώ στις 21 Οκτωβρίου (ημέρα ανακοίνωσης του σχεδίου απορρόφησης της εισηγμένης από τη μητρική της Austria Cards) «πετάχτηκε» στα 2,50 ευρώ, για να κατρακυλήσει χθες στα 2,11 ευρώ (-16,93%).

Νέες δουλειές για τον «λευκό ιππότη» των Starbucks-Ρεύμα: Στην Γερμανία €46 στην Ελλάδα €239!-Πού επενδύουν οι ΑΕΕΑΠ

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ. Οι πληθωριστικές πιέσεις, κυρίως λόγω της ακριβής ενέργειας, έθεσαν σε ασφυκτικό κλοιό τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες και με πτώση της ζήτησης.

Με βάση έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ τον Ιούλιο του 2022 σχεδόν 3 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (27,8%) δήλωναν μηδενικά ρευστά διαθέσιμα. Σωρευτικά οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν είχαν καθόλου ρευστό ή τα διαθέσιμά τους επαρκούσαν το πολύ για ένα μήνα τον Ιούλιο του 2022 αντιστοιχούσαν στο 52%.

Αφραγκες δηλαδή μια στις δυο και ήταν ακόμα καλοκαίρι...

Η Καϊλή, τα δωράκια και οι δηλώσεις-Ερχονται τρία deals στα σούπερ μάρκετ-Επενδύσεις στα logistics από Θ. Φέσσα

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Τρία deals είναι έτοιμα να «κλείσουν» μέσα στα επόμενα 24ωρα, όπως μαθαίνει η στήλη. Το πρώτο αφορά πολύ μικρό δίκτυο, τα άλλα δύο όμως θα κάνουν αίσθηση, όπως υποστηρίζει πηγή της στήλης.

Οχι κατ’ ανάγκη για το μέγεθος των προς εξαγορά δικτύων, αλλά για την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα καταστήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους «γαμπρούς» να επεκταθούν γεωγραφικά.

 

ΜΑΣΚΕΣ. Η εταιρεία Creative Tourism ΙΚΕ ιδρύθηκε το 2019 με βασικό αντικείμενο την αγορά οικοπέδων, αγροτεμαχίων, ανέγερση, κατασκευή-αποπεράτωση-ενοικίαση και εκμετάλλευση επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών, βιλλών, ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων. Το επενδυτικό της σχέδιο που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό πριν από λίγες ημέρες, όμως, δεν έχει σχέση με το βασικό της σκοπό. Τα 549.345 ευρώ του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης θα κατευθυνθούν στην ίδρυση μονάδας παραγωγής υγειονομικών - χειρουργικών μασκών στη Λευκάδα.

Τα τραπεζικά επιτόκια και η… ντρίπλα-Μετακινήσεις assets στη ΓΕΚ Τέρνα-Τιμές-φωτιά (και) σήμερα στο ρεύμα

ΑΚΙΝΗΤΑ. Οι καθαρές ξένες άμεσες επενδύσεις για αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, κατέγραψαν σημαντική αύξηση 60,2% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022. Εφτασαν τα 1.276,9 εκατ. ευρώ, έναντι 797,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021, ξεπερνώντας ακόμη και το αντίστοιχο επίπεδο που είχε καταγραφεί το 2019 (1.030,2 εκατ. ευρώ).

Ρόλο στο παραπάνω αποτέλεσμα έπαιξαν κυρίως οι επενδυτές της «Χρυσής Βίζας», καθώς οι συναλλαγές απόκτησης επενδυτικών ακινήτων για εμπορικές χρήσεις πραγματοποιούνται κυρίως από εγχώρια κεφάλαια.

v