Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές δίνουν (και σήμερα) τον τόνο

Εντείνονται στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης οι διαθέσεις κατοχύρωσης θέσεων, χωρίς ωστόσο να εκδηλώνονται -προς το παρόν- οι ακραίες συμπεριφορές των δύο προηγούμενων ημερών. Είναι εμφανές πως ειδικά σε τραπεζικούς τίτλους, με υψηλότατες υπεραξίες, θα απαιτηθούν ορισμένες συνεδριάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί κοινά αποδεκτή -ενδεχομένως χαμηλότερη- τιμή επανεισόδου των ξένων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θέλει δουλειά ακόμη η αγορά, τόσο στον τομέα της ψυχολογίας όσο και σε αυτόν της διαμόρφωσης ενός κοινά αποδεκτού επιπέδου μεταξύ πωλητών – αγοραστών.

Η εικόνα, όπως διαμορφώθηκε σταδιακά μετά τις 14:00, δεν μπορεί να θεωρηθεί και η καλύτερη, καθώς η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει σημαντικά σε βάρος των πρώτων.

Ωστόσο, αυτό που προέχει άμεσα είναι η άμβλυνση των πιέσεων – πωλήσεων, που όπως φάνηκε μετά τις 12:30 παραμένουν πάντα σε αρκετές τραπεζικές μετοχές.

Είναι πιθανό ο τραπεζικός δείκτης να ”ταλαιπωρηθεί” περισσότερο απ’ ό,τι άλλοι βασικοί τίτλοι του FTSE-20 ή και ορισμένοι του Mid 40.

Τουλάχιστον κάτι τέτοιο εκτιμάται από τη μέχρι τώρα εικόνα συγκεκριμένων μετοχών–σηματωρών.

Η Cosmote, λόγου χάρη, παραμένει σε ανοδική φορά, στα 18,64 ευρώ, Φουρλής προς τα 10,70 ευρώ, τα ΕΛΠΕ προς τα 11,62 ευρώ, Τρ. Κύπρου προς τα 7,02 ευρώ, αλλά και Motor Oil, Frigoglass, Τρ. Πειραιώς, ΚΑΕ.

Το σημαντικότερο (και το ζητούμενο για σήμερα) είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) της εκτόνωσης των πωλήσεων, από την πλευρά κυρίως των ξένων επιθετικών διαχειριστών.

Μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις πραγματοποίησαν πολύ μεγάλο μέρος από το σύνολο του (καθαρού) τζίρου του 1 δισ. ευρώ.

Σε τραπεζικές μετοχές που έχουν υπεραποδώσει από την αρχή του χρόνου θα πρέπει να βρεθεί κοινής αποδοχής νέα, σαφώς χαμηλότερη – ελκυστικότερη- τιμή επαναγοράς, διαδικασία που φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στις Εurobank, Εθνική όσο και στις Πειραιώς, Alpha Bank και Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v