Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια... Εθνική φέρνει την άνοιξη;

Ξεκίνησε από σήμερα το... πέταγμα του δικού της αετού η Εθνική, σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Μετά την πρόσφατη σύσταση της UBS επιχειρείται σταδιακή σταθεροποίηση στην αγορά, κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Άμεση η αντίδραση ενός ευρύτερου τμήματος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Εμφανώς μειωμένες οι συναλλαγές, παραπέμπουν σε... οπισθοχώρηση πωλητών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αρκεί μία Εθνική για να φέρει την άνοιξη;

Σε γενικές γραμμές μάλλον όχι, αλλά η υπεραντίδρασή της έρχεται σε μία στιγμή δύσκολη να καθησυχάσει μύχιες σκέψεις και επιφυλάξεις.

Πράγματι, στην Εθνική βγήκαν από νωρίς αγοραστές από τα χαμηλά των 40,36 ευρώ, απορρόφησαν προσφορά σταδιακά 220.000 τεμαχίων, διαμορφώνοντας την τιμή μέχρι και 2,2% υψηλότερα, προς τα 41,22 ευρώ (μέχρι στιγμής μέγιστο στα 41,3 ευρώ).

Επειδή σε καιρούς δύσκολους δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι ισχυροί παίκτες βάζουν ”πλάτη” στα δύσκολα, σημειώνουμε τόσο την επιθετική θέση που έλαβε η UBS θέτοντας για την Εθνική τον πήχη στα 54 ευρώ και την Π&Κ, που με την εβδομαδιαία της ανάλυση (”Good taste so far”) παραμένει από την πλευρά των ”ταύρων”.

Ύστερα από μία ώρα συνεδρίασης, αν μη τι άλλο, φαίνεται να ισορροπεί κάπως ένα σημαντικό μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς στις 12:40 για 46 μετοχές σημειωνόταν αντίδραση, ενώ 24 υποχωρούσαν.

Οι συναλλαγές στα περίπου 55 εκατ. ευρώ παρέπεμπαν επίσης σε άμβλυνση, περιορισμό των πωλήσεων.

Συγκριτικά την υψηλότερη απόδοση εμφάνιζαν περίπου την ίδια ώρα η μετοχή των Σαράντη στα 8,36 ευρώ, Frigoglass στα 10,64 ευρώ, οι Καθημερινή, ΔΟΛ, Τεγόπουλος, αλλά και οι Ηρακλής, Blue Star, Marfin, Info-Quest, ΕΛΒΑΛ, Σιδενόρ, Notos Com και ΕΛΤΕΧ.

Ενδιαφέρον παρουσίαζε και η πορεία της Motor Oil, με συναλλαγές περισσότερες των 280.000 τεμαχίων και τους αγοραστές να βγαίνουν όλο και υψηλότερα των 22,3 ευρώ, παραπέμποντας σε ενεργότερη παρουσία ξένων θεσμικών.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με συναλλαγές που πλησίαζαν το μισό εκατ. τεμάχια, διαμορφωνόταν στα 24,10 ευρώ, ενώ με μικρότερα ποσοστά αντιδρούσαν Εμπορική, Αγροτική, ΕΛΠΕ, Μηχανική, J&P Άβαξ και Alpha Bank.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε τη συνέχεια της συνεδρίασης, προσβλέποντας σε μια ”ανάσα” και σταθεροποίηση μεγαλύτερου τμήματος της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v