Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στον ανοδικό κύκλο των επιτοκίων, στις ενισχύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην πτώση που κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, στη διαδικασία εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και στην επέκταση της παρουσίας της Τράπεζας Πειραιώς στα Βαλκάνια αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στον ανοδικό κύκλο των επιτοκίων, στις ενισχύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην πτώση που κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, στη διαδικασία εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και στην επέκταση της παρουσίας της Τράπεζας Πειραιώς στα Βαλκάνια αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Γρίπη Πτηνών: Ελπίδες για μια νέα θεραπεία, η οποία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά όσους μολύνονται από τον ιό της γρίπης των πτηνών, γεννά η έρευνα ομάδας πανεπιστημιακών γιατρών στη Σουηδία, αναφέρει Το Βήμα.

Επιτόκια: Ξεκίνησε ανοδικός κύκλος επιτοκίων, αναφέρει η Καθημερινή, που σημειώνει ότι και οι ελληνικές τράπεζες από χθες προσαρμόζουν τα επιτόκιά τους με βάση την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρόεδρος της οποίας, Ζαν - Κλοντ Τρισέ, ανακοίνωσε την αύξηση του βασικού επιτοκίου του δανεισμού στο 2,50%, ήτοι κατά 25 μονάδες βάσης.

Σε αύξηση των επιτοκίων του ευρώ κατά 0,25% προχώρησε χθες, όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως ανάλογα θα προσαρμοστούν τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι πόλεμο προσφορών ξεκινούν από σήμερα οι τράπεζες με μειώσεις στα σταθερά επιτόκια.

Η Ναυτεμπορική αναφέρει πως κατά 1/4 της μονάδας είναι πιο ακριβό το χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συμπληρώνοντας ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν βιάζονται να αντιδράσουν.

Για ”ιό επιτοκίων” στις αγορές, όπου επικρατούν αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα, κάνει λόγο η Ημερησία.

Τσιτουρίδης: Μέχρι τη λήξη της τετραετίας θα καθοριστεί απλώς και μόνο ένα πλαίσιο διαλόγου για το Ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε χθες η Σοφοκλέους, κλείνοντας με απώλειες 1,61% στις 4.062,87 μονάδες, σημειώνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση κατέγραψε απώλειες 8,36% σε 4 συνεδριάσεις.

Επενδύσεις: Ανοίγει στις 15 Μαρτίου ο τρίτος κύκλος ενισχύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα και έχουν ετήσιο τζίρο από 10.000 έως 10 εκατ. ευρώ.

Σε πάνω από 210 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επενδύσεων, κίνηση η οποία θα πραγματοποιείται μέσω τραπεζών, αναφέρει το Κέρδος.

Εισακτέοι: Περισσότερες θέσεις από πέρυσι, αλλά λιγότερους εισακτέους, προοιωνίζεται το βαθμολογικό πλαφόν που εφαρμόζεται από φέτος για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Τράπεζες: Οι ελληνικές τράπεζες επιβεβαίωσαν τους λόγους για τους οποίους σχεδόν όλοι οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι ασχολούνται καθημερινά με αυτές, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο οι αποδόσεις στο ταμπλό, αλλά και τα ρεκόρ σε επίπεδο κερδοφορίας, ενώ τονίζει πως επειδή τα ρεκόρ καταρρίπτονται, οι ελληνικές τράπεζες φρόντισαν να τηρήσουν τις ”υποσχέσεις” τους στα αποτελέσματα του 2005.

ΔΕΚΟ: Δημοσιονομικό ”πονοκέφαλο” έχουν προκαλέσει στο υπουργείο Οικονομικών τα ”ευγενή” ταμεία –εκείνα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ- επισημαίνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για 770 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν ως επιχορήγηση σε Τμεία που δίνουν τις υψηλότερες συντάξεις στον δημόσια τομέα και τις ΔΕΚΟ.

ΟΠΑΠ: Στα 440 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο 2005, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΟΤΕ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση της Mobitel, η άδεια της οποίας θα προκηρυχθεί πολύ σύντομα από το Σερβικό Δημόσιο τονίζει το Κέρδος.

Τράπεζα Πειραιώς: Ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ με στόχο εξαγορά στα Βαλκάνια δρομολογεί η Πειραιώς, αναφέρει η Ημερησία, ενώ η Καθημερινή συμπληρώνει πως η τράπεζα στοχεύει και στην επέκταση του δικτύου.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη ρευστότητά της κατά 650 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας πως διαπραγματεύεται εξαγορά στη Σερβία, ενώ τονίζει πως τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2006 αναμένονται στα 200 εκατ. ευρώ.

Αγροτική Τράπεζα: Placement σχεδιάζεται για το 15% της Αγροτικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει παράλληλα πως θα αντληθούν περί τα 800 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v