Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά

Τάσεις μεταβλητότητας εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικρατήσουν στην αγορά, ενώ επισημαίνουν πως δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις, η αγορά διανύει απλώς μια μακράς διάρκειας διόρθωση. Από την άλλη, μερίδα των αναλύτων κάνει λόγο για πιθανό rebound.

ΑΧΕ: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις, η Marfin Analysis εκτιμά ότι η αγορά διανύει μια μακράς διάρκειας διόρθωση, σε συνέχεια της εντυπωσιακής υπεραπόδοσης που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους.

Αμετάβλητες ή υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν οι ξένες αγορές σήμερα, με τους Αμερικανούς επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία του δείκτη ISM στον μη μεταποιητικό τομέα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους εκτιμά πως θα αναζητήσει κατεύθυνση στα τρέχοντα επίπεδα.

Η μεταβλητότητα εκτιμά η Εγνατία Finance ότι θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς στην παρούσα φάση, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών σε έναν αριθμό μετοχών ύστερα από τη σημαντική υπεραπόδοση της αγοράς.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον αναμένεται να ανακάμψει σύντομα, και δη σε επιλεγμένους τίτλους, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της Σοφοκλέους παραμένουν ισχυρά, τόσο σε απόλυτη όσο και σε συγκριτική βάση, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Το ενδεχόμενο ενός μικρού rebound κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ύστερα από τις ισχυρές απώλειες των τελευταίων δύο συνεδριάσεων επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Οι πωλήσεις σε όλο το ταμπλό οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα κατά 1,61%, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποαποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v