Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τράπεζες, ΟΠΑΠ δίνουν την τάση

Στα επίπεδα των 940 μονάδων το Χ.Α. με κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών αλλά και με κινήσεις επανατοποθέτησης. Διψήφια πτώση για τη Eurobank. Aπώλειες για Alpha, Εθνική, ΟΠΑΠ. Κέρδη για την Πειραιώς.

Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων το Χ.Α., κάνει ταμείο. Με απόλυτα φυσιολογική κατοχύρωση θέσεων -όπου χρειάζεται- με ξεφόρτωμα -όπου δικαιολογείται- και με κινήσεις επανατοποθέτησης - όπου προσφέρονται.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης από την αρχική χαμηλή τιμή των 929,50 μονάδων ανέκαμψε σταδιακά με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ρευστοποιήσεων (κυρίως στον ΟΠΑΠ και δευτερυόντως σε ΔΕΗ, Πειραιώς κ.α.).

Ο Ftse Large Cap υποχώρησε έως τις 303,90 μονάδες, για να αντιδράσει μετά τα πρώτα 15-20΄ σχεδόν πανομοιότυπα (διαγραμματικά) με τον Γενικό Δείκτη. 

Στα περίπου χθεσινά επίπεδα ο τζίρος και οι συναλλαγές με 14 εκατ. ευρώ (σχεδόν 21 εκατ. τεμάχια), με υψηλό όγκο σε ΟΠΑΠ , Πειραιώς και Eurobank.

Στον ΟΠΑΠ λίγο ως πολύ αναμενόμενα, καθώς ειδικά οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κάνουν ένα πρώτο... ταμείο, με δεδομένο πως η απόδοση της μετοχής τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις δεν ήταν κακή.

Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό στην αγορά πως ο οργανισμός θα μείνει σε αυτήν την αποτίμηση για εύθετο χρόνο. Σημειωτέον πως η μετοχή του ΟΠΑΠ κυμαίνεται στα 6,65-6,84 ευρώ.

Μικρά κέρδη στην Πειραιώς με αφορμή και τις δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου (για στόχο 733 εκατ. ευρώ) μετά από ένα θεαματικό μίνι ράλι με απόδοση 31% σε διάστημα εβδομάδας. Στα χαμηλά ημέρας (από το 0,215 ευρώ) βγήκαν και πάλι αγοραστές, ωθώντας την τιμή λίγο μετά τις 11.30 προς το 0,231 ευρώ.

Για τη Eurobank το ταμπλό μιλάει με νέα διόρθωση κατά 13%, άδειασμα 2,9 και πλέον εκατομμυρίων τεμαχίων μετά τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Επιμένουν οι αγοραστές σε ΟΤΕ και ΔΕΗ (εκ περιτροπής φαίνεται να κινούνται οι τρεις της ομάδας), σε Μυτιληναίο, ΜΟΗ, MIG και ΕΧΑΕ ενεργοποιούνται και σήμερα εντολές αγοράς, διατηρώντας (και) τη βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά των μετοχών.

Υπεραπόδοση για τη μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου (με αφορμή και την αναβάθμιση στον Ftse Large Cap), για τη μετοχή της Ελλάκτωρ (κραταιός όσο ποτέ ο όμιλος Μπόμπολα), κινητική και σήμερα η μετοχή της Βιοχάλκο.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, διαδικασία επαναφοράς για ΓΕΚ-Τέρνα (βλέπει και πάλι τα 2,20 ευρώ), Σιδενόρ (στα 1,75 ευρώ) αλλά και για Αττικής, Ιντρακόμ, Φουρλή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v