Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλώρη προς τις 940 μονάδες με 3Ε και τράπεζες

Η Coca Cola με κέρδη έως 10% ωθεί το χρηματιστήριο προς τις 940 μονάδες. Διορθώνουν ΔΕΗ, ΟΤΕ. Υπεραποδίδουν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Απώλειες για Eurobank, Εθνική, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ.

Εικόνα αντίστροφη αυτής των προηγούμενων 3-4 συνεδριάσεων η σημερινή, με την Coca Cola Hellenic στο προσκήνιο. Με τη δεικτοβαρή μετοχή του... βαρύ ομίλου (των 7,3 δισ. ευρώ) έως 10% υψηλότερα, το Χ.Α. παραμένει σε θετικό έδαφος, με τους βασικούς δείκτες να διατηρούν τη βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά τους.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται προς τις 935 μονάδες (ενδοσυνεδριακό εύρος διακύμανσης μεταξύ 918,66 και 943,66 μονάδων), ο Ftse Large Cap στις 304,39 (301,05 - 308,88 μονάδες), με τον κλαδικό Δείκτη Ποτών - Τροφίμων να υπεραποδίδει και τον Ft Mid να διορθώνει κατά ,61% στις 1.030 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών (στις 14.00) στα 27 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5,5 εκατ. ευρώ έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή της . Άλλα 5,4 στη μετοχή του ΟΤΕ και από 1,6 και 1,3 εκατ. ευρώ στους τίτλους του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως για τον ΟΤΕ η Γ.Σ. έχει οριστεί στις 8 Μαΐου.

Στον τραπεζικό κλάδο η Alpha Bank και η Πειραιώς κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 2,7%, τη στιγμή που η διοίκηση του ομίλου εντείνει την ενημέρωση εργαζομένων και στελεχών εν όψει της ΑΜΚ.

Παράλληλα, η Εθνική προχωρά σε ευρείς γύρους παρουσίασης του ομίλου σε ξένους διαχειριστές αλλά και πυκνώνοντας τις επαφές της με Έλληνες επιχειρηματίες, με στόχο να επιτευχθεί η κάλυψη του 10% της αύξησης.

Μικρής έκτασης κατοχύρωση θέσεων στις μετοχές Μυτιληναίου, Ελληνικών Χρηματιστηρίων αλλά και σε Intralot, Ελλάκτωρ συνεπεία της τελευταίας βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης. Ενδεικτικά, για τη μετοχή της Ελλάκτωρ η απόδοση διαμορφώνεται στο 6,25% σε διάστημα εβδομάδας.

Κατοχύρωση θέσεων και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με τη μετοχή του Φουρλή στα 2,15 ευρώ.

Ειδικά για την εισηγμένη, θα σταθούμε σε μέρος όσων αναφέρει σε σχετικό θέμα του ο Στέφανος Κοτζαμάνης.

Διαβάζουμε λοιπόν πως "αποτελεί τιμή για τη χρηματιστηριακή αγορά η παρουσία της εταιρείας Φουρλής, η οποία στηρίζει όχι μόνο τις προσπάθειες της εξωστρέφειας του Χ.Α., αλλά και τον θεσμό της εταιρικής διακυβέρνησης", δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, στη σημερινή εκδήλωση που έγινε για τη συμπλήρωση 25 ετών του ομίλου Φουρλής στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Βασίλης Φουρλής προχώρησε σε συγκρίσεις οικονομικών επιδόσεων από την ημέρα εισαγωγής της εταιρείας στο χρηματιστήριο μέχρι σήμερα. "Το 1988 η εταιρεία είχε ίδια κεφάλαια 5 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 13 εκατ. ευρώ και απασχολούσε 174 άτομα. Σήμερα έχει ίδια κεφάλαια 177 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 420 εκατ. ευρώ και απασχολεί 3.500 άτομα σε πέντε χώρες" .

Γνωστή και η δική μας θετική προσέγγιση της εισηγμένης (σε επιχειρηματικό επίπεδο), καθώς και χρηματιστηριακά έχει αποδείξει πως διαχρονικά σέβεται τον επενδυτή/μέτοχο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v