Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος σε... χαλαρούς ρυθμούς για το ΧΑ

Συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες. Αλμα ως 12% για Eurobank, κέρδη για ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς. Ανέκαμψε και η Coca Cola οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 920 μονάδες. Υπεραποδίδουν Μυτιληναίος, MIG, ΕΛΠΕ.

Το πέρασμα της Coca Cola σε θετικό έδαφος επιτρέπει στον Γενικό Δείκτη να ξεκολλήσει και να κινηθεί πάνω από τις 920 μονάδες με κέρδη 1%. Οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο μεν Γενικός Δείκτης κινείται πλέον πάνω από τις 920 μονάδες, ο δε FTSE 25 υπερβαίνει τις 300, με υπεραπόδοση των τραπεζών και του FT Mid. Συνεχίζει χαμηλότερα ο κλαδικός δείκτης Τροφίμων-Ποτών.

Από τις μετοχές του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, μόλις για δύο (Τιτάν, ΟΛΠ) η τιμή διαμορφώνεται χαμηλότερα.

Από τις τράπεζες ενισχύεται η τιμή και των τεσσάρων συστημικών ομίλων, με Alpha Bank, Εθνική, και υπεραπόδοση για Πειραιώς, Eurobank. Υψηλότερες τιμές για ΟΠΑΠ, εν αναμονή των εξελίξεων, αλλά και για ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Σε μετοχές-σηματωρούς, όπου παίζεται και πάλι η βραχυπρόθεσμη τάση, έχουν ενεργοποιηθεί από εχθές εντολές αγοράς σε Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Intralot, MIG, Ελληνικά Πετρέλαια. Εντολές που συνεχίζονταν μέχρι πριν από λίγο.

Αντιθέτως, μετά την τελευταία θεαματική αντίδραση, διόρθωσε αρχικά η μετοχή της Ελλάκτωρ για να περάσει και αυτή σε θετικό πρόσημο αργότερα.

Ανάλογη εικόνα διαμορφωνόταν πριν από λίγο και για τις μετοχές-κλειδιά του FT Mid. Οι αγοραστές υπερισχύουν σε Σιδενόρ (και θυγατρικές), ΓΕΚ Τέρνα, Intracom, Intrakat, Νηρεύς.

Ενθαρρυντική ένδειξη, κατά την εκτίμησή μας, θεωρείται η επιμονή του FT Mid σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι, και μάλιστα πάνω από τις 1.100 μονάδες. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα η απόκλιση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που ενδέχεται υπό προϋποθέσεις να οδηγεί σε αναθεώρηση της βραχυπρόθεσμης τάσης και για τον Large Cap.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v