Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέες πιέσεις σε τράπεζες και 3Ε

Μεγαλύτερες οι απώλειες της Σοφοκλέους σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση άνω του 5% για 3Ε, Alpha, Εθνική. Διψήφια η διόρθωση της Eurobank. Κέρδη για Τιτάνα, Βιοχάλκο.

Με μικρές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ «υποδέχονται» τα χθεσινά τραγικά γεγονότα στη Βοστώνη.

Μεγαλύτερες οι απώλειες στο Χ.Α. έναντι των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών, γεγονός που οφείλεται και σε αρνητικούς εγγενείς παράγοντες.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε νωρίτερα έως τις 905 μονάδες (-2,1%), ο FTSE Large Cap έως τις 294 (-2,29%) και ο Τραπεζικός προς τις 112 μονάδες, κατά 5,1% χαμηλότερα.

Ο κλαδικός δείκτης FTSE Τροφίμων-Ποτών υποχωρεί 3,25% λόγω της υποχώρησης 5,9% για τη μετοχή της CCH 3E, στα 18,6 ευρώ. Νωρίτερα η μετοχή είχε υποχωρήσει έως τα 19,18 ευρώ, έχοντας εν τω μεταξύ γράψει υψηλό ημέρας στα 19,52 ευρώ.

Δεδομένης της αυξημένης βαρύτητας-στάθμισης της μετοχής, η εικόνα τόσο του FTSE όσο και του Γ.Δ. είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Νωρίτερα η γενική συνέλευση της Alpha Bank ενέκρινε την ΑΜΚ της τράπεζας, αφού παραβρέθηκαν μέτοχοι που κατείχαν το 29% του μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή της Alpha Bank κινείται αρνητικά στο εύρος του 0,770-0,796 ευρώ.

Χαμηλότερες τιμές για την Εθνική (-7,4%) και για τη Eurobank (-10%), ενώ διορθώνει και η μετοχή της Πειραιώς.

Υψηλότερα προσπαθούν και συνεχίζουν Ελλάκτωρ, Τιτάν, Μυτιληναίος, FFG, Βιοχάλκο, Eurobank Properties, Jumbo και ΟΛΠ.

Για τον ΟΛΠ παραπέμπουμε στο σχετικό θέμα της Μάρως Τσαντήλα για το ενδιαφέρον της Cosco να συμμετάσχει σε επικείμενο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού.

Όσον αφορά την Jumbo, από τις 17/4 θα είναι προς διαπραγμάτευση οι 32.139 νέες μετοχές της εισηγμένης, ονομαστικής αξίας 1,19 ευρώ, που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου λόγω μετατροπής ομολογιών.

Ο FT Mid συνεχίζει ανοδικά στην περιοχή των 1.095 μονάδων, καθώς δεικτοβαρείς τίτλοι του δείκτη αντιδρούν ανοδικά. Intrakat, ΓΕΚ Τέρνα, Νηρεύς, Intracom, ΟΛΘ, Σαράντης, Σωληνουργεία Κορίθου διατηρούν τη βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά τους.

Ειδικότερα για δύο μετοχές-σηματωρούς του δείκτη, τη ΓΕΚ Τέρνα και τη Σωληνουργεία Κορίνθου, ανεβάσαμε νωρίτερα στον Εκηβόλο κατατοπιστικά διαγράμματα.

Περίπου την ίδια ώρα, ο DAX υποχωρεί στις 7.065 μονάδες (-0,49%), ο FTSE 100 στις 6.310 μονάδες (-0,52%), ενώ το ευρώ κυμαίνεται στην περιοχή του 1,3050 δολαρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v