Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η Σοφοκλέους

Επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης παρά το λελογισμένο "ταμείο" που κάνουν οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες. Επιμένουν ανοδικά Alpha Bank, Eurobank, OΠΑΠ. Απώλειες για Εθνική, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Προσπάθεια να κλείσει με θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης. Σε μια συνεδρίαση χαμηλότερου τζίρου και συναλλακτικότητας από τις προηγούμενες τέσσερις, με τους βασικούς δείκτες να επιβεβαιώνουν τις βραχυπρόθεσμες στηρίξεις τους και τα λεγόμενα «ισχυρά χέρια» να επιθυμούν τη διατήρηση ενός σχετικά καλού κλίματος.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαινόταν μετά τις 16.30, στα επίπεδα των 928 μονάδων, αντιδρώντας σταδιακά από το χαμηλό ημέρας των 904,38 (σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.40), αλλά απέχοντας οριακά από το υψηλό ημέρας των 931,96 μονάδων (σημειώθηκε στα πρώτα 5΄ της συνεδρίασης).

Ανάλογη εικόνα για τον FTSE Large Cap, που περνά οριακά τις 305 μονάδες, κινείται δε μέχρι τώρα μεταξύ ελάχιστης τιμής στις 295,32 και μέγιστης στις 307,34 μονάδες.

Πολλοί από τους πωλητές στα υψηλά της συνεδρίασης εμφανίστηκαν ως αγοραστές στα χαμηλά σχεδόν μία ώρα μετά, ενισχύοντας μάλιστα σταδιακά τις θέσεις τους μέχρι τις 12.50-13.05.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο βέβαια στις τράπεζες, σήμερα όμως επεκτείνεται και σε μη τραπεζικά χαρτιά, που για ξεχωριστούς λόγους το καθένα δικαιολογούν περαιτέρω αντίδραση. Μικρή άνοδο καταγράφει η Alpha, η Εθνική χάνει 6%, η Πειραιώς 8%, ενώ κέρδη σημειώνει η Eurobank.

Οσον αφορά τις συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank την επόμενη Τρίτη αποφασίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ΑΜΚ, ενώ ακολουθεί η Πειραιώς στις 18 Απριλίου. Η μετοχή της Πειραιώς υποχωρούσε νωρίτερα στο 0,22, ενώ της Alpha ενισχυόταν στο 0,83 ευρώ.

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται στην πλευρά της Εθνικής, όπου η διοίκηση του ομίλου καταβάλλει ύστατες προσπάθειες να καλύψει το ελάχιστο απαιτούμενο της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών. Στο 0,644 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της ΕΤΕ.

Η πλευρά της Eurobank σχεδιάζει διάφορους τρόπους κάλυψης της ΑΜΚ, με τη μετοχή να συνεχίζει ανοδικά στο 0,39 ευρώ.

Παραμένουν οι αγοραστές στη μετοχή του ΟΠΑΠ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Οργανισμό και την αναδίπλωση του Σωκ. Κόκκαλη.

Στα 4,42 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 8,25 ευρώ η Motor Oil, και στις δύο όμως ενισχύονται μεθοδικά οι θέσεις κυρίως ξένων διαχειριστών. Σε ξένο διαχειριστή αποδίδεται σημαντικό μέρος των σημερινών πωλήσεων στη μετοχή της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί πως στη μετοχή της ΜΟΗ έχει γίνει ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων στα 6,25 ευρώ. Επίσης, πακέτο 50.000 τεμαχίων στα 6,72 ευρώ έχει αλλάξει χέρια στην Jumbo. Πακέτο 200.000 τεμαχίων ΟΤΕ έχει αλλάξει χέρια στα 5,59 ευρώ.

Με αγοραστές η Τέρνα Ενεργειακή αλλά και η ΓΕΚ Τέρνα που πιάνει και πάλι τα 2 ευρώ, επανερχόμενη στα προηγούμενα υψηλά της 15ης Μαρτίου. Από τον δείκτη FT Mid χρήζει αναφοράς η επαναπροσέγγιση των προηγούμενων υψηλών και για τη μετοχή της Σιδενόρ στο 1,46 ευρώ.

Περιπτώσεις ενδεικτικές ολοκλήρωσης κύκλου βραχυπρόθεσμης διόρθωσης. Πιθανόν μετοχές όπως αυτές οι δύο να κινηθούν ανοδικά προς τις επόμενες αντιστάσεις τους.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v