Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπαθεί ξανά για τις 900 μονάδες ο ΓΔ

Περιορίζονται οι πιέσεις σε Coca Cola και ΟΠΑΠ. Συνεχίζεται η άνοδος για τράπεζες. Αλμα 21% σε ΕΤΕ, 25% για Eurobank, διψήφια κέρδη για Alpha και Πειραιώς. Νέα προσπάθεια για προσέγγιση των 900 μονάδων για το Γενικό Δείκτη.

Xαμηλότερα της τοπικής κορυφής των 900 μονάδων συνεχίζει το Χ.Α.. Λίγο μετά τις 15:00 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 880 μονάδες (0,31%), αλλά εν συνεχεία κινήθηκε πάλι προς τις 900 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών είναι 48 εκατ. ευρώ, στις 15.50, με 46,3 εκατ. τεμάχια.

Ήδη, σε διάστημα εβδομάδας ο μεν Γενικός Δείκτης γυρίζει θετικά κατά 6,15%, ενώ παράλληλα μειώνονται στο 2,05% οι απώλειές του από την αρχή του έτους. Αντίστοιχα, για τον FTSE Large Cap η ετήσια αρνητική απόδοση παραμένει υψηλή στο 7,01%, παρά τη θετική μεταβολή κατά 6,86% σε διάστημα εβδομάδας.

Από τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η Eurobank συνεχίζει με 25,75%, η Alpha Bank με 10,85%, η Πειραιώς με 12,57%, η Εθνική με 21% έως το 0,57 ευρώ.

Βραχυπρόθεσμα στην εξομάλυνση του κλίματος συμβάλλουν και οι τελευταίες δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή βεβαίωσε πως η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιστροφή των καταθέσεων θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία.

Την ίδια ώρα στο Χ.Α. η απόδοση μη τραπεζικών μετοχών-σηματωρών φτάνει έως το 5,20% στην περίπτωση του Τιτάνα. Υπεραποδίδουν επίσης ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Μέτκα, ΕΧΑΕ, Frigoglass.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν η Σιδενόρ και θυγατρικές της, ΓΕΚ Τέρνα, Ιατρικό, Intrakat, Νηρέας, Fourlis, Τράπεζα Αττικής.

Στις διεθνείς αγορές, το ευρώ ενισχύεται πάνω από το 1,31 δολάριο, τη στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας κάνει και νέα βουτιά 6,5% τον Φεβρουάριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v