Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παλεύει και τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μετά το επιβεβλημένο «ταμείο» του πρώτου 25λεπτου οι αγοραστές επανήλθαν ζωηρότεροι. Προς τις 900 ο ΓΔ. Αιχμή η turbo-Eurobank, με τους υπόλοιπους να συμμετέχουν προθύμως στο... μίνι πάρτι. Κλειδί οι 295 για τον 25άρη.

Ταμείο μετά το διήμερο... ξεσάλωμα και επανατοποθετήσεις μετά το πρώτο 25λεπτο.

Με λελογισμένες πωλήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση, με διόρθωση συνεχιζόταν μετά τα πρώτα 20΄-25΄, με τον Γενικό Δείκτη προς τις 869 μονάδες, τον FTSE Large Cap προς τις 280, αλλά με τους αγοραστές να επανακάμπτουν από τα ελάχιστα των δεικτών.

Τεχνικά φυσιολογική κι αναμενόμενη για άλλους κίνηση κατοχύρωσης μέρους των πολύ βραχυπρόθεσμων θέσεων που κτήθηκαν από τα χαμηλά της 8ης/4 αλλά και της χθεσινής συνεδρίασης. Είναι ενδεικτικό πως αυτή η τεχνική κίνηση κράτησε μέχρι τις 10.50, διάστημα στο οποίο άλλαξαν χέρια 5,2 εκατ. ευρώ (με 5,9 εκατ. τεμάχια).

Περίπου στις 10.55 οι αγοραστές κινήθηκαν υψηλότερα, από τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, μέχρι τους τίτλους των ΟΤΕ, Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ, Intralot, με συνέπεια την εξισορρόπηση του Γ.Δ. στην περιοχή των 900 μονάδων. Ακόλουθα, ο FTSE Large Cap προς τις 285 μονάδες, περιοχή που αρκετοί θεωρούν σημαντικό σημείο βραχυπρόθεσμης αναφοράς.

Η μετοχή της Eurobank έχει και σήμερα τον πρώτο λόγο, από τις πρώτες κιόλας εντολές που δόθηκαν σταδιακά από το 0,262 προς το 0,285 ευρώ, με σαφώς περισσότερες συναλλαγές από ό,τι εχθές και προφανώς πολλαπλάσιες από το προχθεσινό κλείδωμα για λίγους και μυημένους.

Δεύτερη σε απόδοση -από την ομάδα των συστημικών τραπεζικών μετοχών- η Πειραιώς, ενώ η Alpha Bank ακολουθεί και η Εθνική δυσκολεύεται προς το 0,50 ευρώ.

Σταδιακά, μετά τις 11.00, ισορρόπησε και η μετοχή του ΟΠΑΠ, αφού προηγουμένως απορροφήθηκε η προσφορά που βγήκε μέχρι τα 6,85 ευρώ, για να γυρίσει ανοδικά προς τα 7,02 ευρώ, με συναλλαγές και αυξημένη συναλλακτικότητα.

Από κοντά και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία επανέρχεται στη ζώνη αντίστασης(;) των 5,80-6 ευρώ.

Με την απορρόφηση της προσφοράς στις μετοχές που διόρθωναν στα πρώτα 20΄-25΄ της συνεδρίασης οι αγοραστές επανήλθαν και στις υπόλοιπες σε υψηλότερες τιμές, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη για τον 25άρη κατά 1,10% και για τον FT Mid κατά 1,55%, ένδειξη πως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση συνεχίζει να συμμετέχει στο σύντομο αυτό... πάρτι.

Με τη μετοχή της Eurobank κατά 22,75% υψηλότερα και τις συναλλαγές να επιτρέπουν την είσοδο και άλλων βραχυπρόθεσμων παικτών, λογικά το παιχνίδι θερμαίνεται περισσότερο.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν και σήμερα παράγοντες της αγοράς, για ένα καθαρά προεξοφλητικό ποντάρισμα, που διευκολύνεται από την υπερπίεση του προηγούμενου 10ημέρου, τα «μαζεμένα» σε ισχυρά χέρια χαρτιά. Η κατάληξή του θα φανεί σύντομα, κι η αγορά δεν ποντάρει τόσο στην Εθνική όσο στις άλλες τρεις.

Θα δείξει για την ΕΤΕ στο σημερινό Δ.Σ. πώς η διοίκηση του ομίλου θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Αναμφίβολα μία θεαματική -προς το καλύτερο- εξέλιξη από το μέτωπο της ΕΤΕ θα πυροδοτούσε συνέχιση της βραχυπρόθεσμης τάσης, θα δείξει όμως...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v