Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη στις 870 μονάδες για τη Σοφοκλέους

Ενισχύεται η αντίδραση στo XA με το ΓΔ στα επίπεδα των 870 μονάδων. Στο +30% η Eurobank, διψήφια άνοδος για Πειραιώς, ΜΕΤΚΑ, MIG. Κέρδη άνω του 7% για Alpha, Mυτιληναίο, ΔΕΗ. Γύρισε θετικά και η Εθνική.

Εντείνεται η αντίδραση στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη στις 869,31 μονάδες (4,85%), με τον FTSE 25 στις 280,15 (5,21%), με αιχμή τις τράπεζες και τον FT Mid προς τις 950 μονάδες.

Αυξημένη η αξία των συναλλαγών σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού εστιάζει στο εγχείρημα-ποντάρισμα της Eurobank (+30%). Δευτερευόντως δε σε μετοχές της Πειραιώς και της Alpha Bank, ενώ μετά τις 14.00 και στην Εθνική, της οποίας η μετοχή γύρισε σε θετικό έδαφος.

Με το Χ.Α. υπό μόχλευση και με τη βραχυπρόθεσμη τάση βίαια ανοδική, παρασύρονται και οι υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές από τη μεγάλη και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ενδεικτική η απόδοση των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, αλλά και των τίτλων των Μυτιληναίου, MIG, Ελληνικών Πετρελαίων, Βιοχάλκο, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ΕΧΑΕ.

Ανάλογη εικόνα και για την πλειονότητα των μετοχών-σηματωρών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με ενδεικτική την περίπτωση της Σιδενόρ, των θυγατρικών της αλλά και των ΓΕΚ Τέρνα, Fourlis, Νηρέα.

Από τεχνική πλευρά, η μεν βραχυμεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, ωστόσο η ανοδική διάσπαση των 270 μονάδων για τον… 25άρη ενισχύει το σενάριο της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης.


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v