Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τριήμερο με 33,8% για τον τραπεζικό δείκτη

Το μίνι πάρτι που έχει στηθεί -κυρίως- στις τράπεζες βγάζει ΓΔ και FT25 από το πτωτικό κανάλι. Κέρδη 33,8% για τον κλαδικό δείκτη σε τρεις συνεδριάσεις, πολλαπλάσια κέρδη για ΕΤΕ, Eurobank, Αlpha, Πειραιώς και... Αττικής.

Η ανοδική υπέρβαση των 916 μονάδων δίνει ένα πρώτο σήμα εξόδου του Γενικού Δείκτη από το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι, με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις να οριοθετούνται στις 930 - 935, 959 και 975 μονάδες.

Επίσης, ο FTSE25 έδωσε ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 296 μονάδων και εξερχόμενος από το βραχυπρόθεσμο καθοδικό κανάλι ξεπέρασε και το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων. Στις 310, 318, 323 και 330 μονάδες οι επόμενες τεχνικές αντιστάσεις.

Από εκεί και πέρα, η εικόνα που παρουσιάζει το Χ.Α. κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον δηκτικό τρόπο το παλαιό χρηματιστηριακό ρητό σύμφωνα με το οποίο "οι επενδυτές πρέπει να παραμένουν συνεπείς, ως προς την ασυνέπειά τους".

Δίχως να έχει αλλάξει τίποτα απολύτως από αυτά που έδειχναν να προβληματίζουν την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά κατά τις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας και όχι μόνο, από την συνεδρίαση της Δευτέρας και μετά και αφού η Αγορά ξεπέρασε το πρώτο σοκ από την είδηση "παγώματος" του deal Εθνικής - Eurobank, έχει ξεκινήσει ένα μίνι πάρτι με επικεφαλής, μάλιστα, τον Τραπεζικό κλάδο.

Το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις μετοχές των Τραπεζών, με τα υπερκέρδη που καταγράφουν αρκετές μετοχές του κλάδου σε διάστημα ολίγων συνεδριάσεων, δείχνει να αιφνιδιάζει ακόμα και τους "υποψιασμένους" που περίμεναν κάποια κίνηση προκειμένου να διαμορφωθούν σχετικά καλύτερες τιμές εξάσκησης που θα είναι το 50% του μέσου όρου των τελευταίων 50 ημερών, πριν την επίσημη απόφαση των Δ.Σ. των Τραπεζών.

Τραπεζικές μετοχές που μέχρι πριν λίγες συνεδριάσεις ήταν κυριολεκτικά στα αζήτητα και διαπραγματευόντουσαν σε πολυετή ή ακόμα και ιστορικά χαμηλά, ξαφνικά έγιναν περιζήτητες από τους traders, μονοπωλώντας το αγοραστικό ενδιαφέρον, με τους "ενθουσιώδεις" αγοραστές να μην γνωρίζουν ούτε τις τιμές που θα γίνουν οι ΑΜΚ, ούτε αν θα καλυφθεί το απαιτούμενο 10% προκειμένου να μην προχωρήσει η Κρατικοποίηση των εγχώριων Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Αντίθετα, "σκεπτικισμός" επικρατεί σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του ταμπλώ, ακόμα και σε μετοχές εταιρειών που είναι νωπά τα θετικά σχόλια που απέσπασαν για τα αποτελέσματα χρήσης 2012 που δημοσίευσαν (!)

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, τουλάχιστον στην προσπάθεια ανάκαμψης που παρατηρείται στο Τραπεζικό ταμπλώ, επισημαίνοντας ότι οι όποιες κινήσεις γίνονται περισσότερο από βραχυπρόθεσμα κεφάλαια που επωφελούνται την διάλυση των αποτιμήσεων, το "short covering" και την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Τα δεδομένα άλλωστε στον κλάδο είναι τέτοια, που δύσκολα, πλέον, θα μπορούσε να επενδύσει κανείς μακροπρόθεσμα κεφάλαια μετά από τέτοια καταστροφή που έχει συντελεστεί στις τάξεις των μετόχων των Τραπεζών.

Μάλιστα οι πιο επιφυλακτικοί δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η βίαια Τραπεζική αντίδραση είναι ο ορισμός επενδυτικού ρίσκου, αν δεν υποστηριχθεί από ιδιαίτερα σημαντική είδηση.

Εν πάση περιπτώσει και για όσους αποφασίσουν να ακολουθήσουν το Τραπεζικό momentum, απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά, συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας και σφιχτά "stop loss".

Από εκεί και πέρα, οι αριθμοί δείχνουν "αμείλικτοι" για όσους επιφυλακτικούς επέλεξαν να παραμείνουν εκτός Αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να συμπληρώνει τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη 12,63% και τον Τραπεζικό να συμπληρώνει τρεις συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 33,84%, τα οποία είναι σαφώς πολλαπλάσια για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής, Πειραιώς αλλά και Αττικής.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, εντατικούς ελέγχους έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις συναλλαγές που έγιναν και γίνονται σε Τραπεζικές μετοχές. Αιτία οι πολύ έντονες διακυμάνσεις που έχουν καταγραφεί σε Τραπεζικούς τίτλους, λίγο πριν αλλά και μετά το ναυάγιο στη συγχώνευση μεταξύ ETE και Eurobank, καθώς υπήρξαν πρωτοφανείς κινήσεις, με τις τιμές να ακουμπούν στα άκρα του ημερήσιου ορίου.

Συμμετοχή και σήμερα, στο ράλι ανακούφισης και από αρκετούς τίτλους του 25αρη, από τους οποίους μόνο ο τίτλος της Jumbo δεν "είδε" θετικό πρόσημο καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης και τελικά έκλεισε αμετάβλητος

Αντίθετα, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Ελ. Πετρέλαια και ΟΛΠ, ενώ στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Eurobank Properties, Frigoglass, ΔΕΗ και ΟΛΠ.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Επιμένει στο "πράσινο" ο μεγαλύτερος αριθμός των διεθνών Χρηματιστηρίων, με αρκετά από αυτά να απειλούν, ή και να καταγράφουν υψηλά πολυετίας, ή και νέα ιστορικά υψηλά.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα συνεχίσουν να οδηγούν στις Αγορές φθηνό "φρεσκοτυπωμένο" χρήμα, προκειμένου να δημιουργήσουν την επόμενη χρηματιστηριακή 'φούσκα' που θα κάνει την αντίστοιχη του 2008 να μοιάζει με 'ελεγχόμενο πείραμα" αναφέρουν οι περισσότερο συντηρητικοί από τους διεθνείς αναλυτές.

Ξεκινώντας από την Ασία και ενώ το αδύναμο γεν συνεχίζει να τροφοδοτεί το αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ιαπωνική Αγορά, ο Nikkei σημείωσε άλμα 1,96% στις 13.549,20 μονάδες καταγράφοντας κέρδη για έκτη φορά στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,3% στις 1.147,29 μονάδες.
 
Στην Κίνα τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα έδειξαν ότι τα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα της Χώρας παρείχαν πιστώσεις συνολικού ύψους 1,06 τρισ. γουάν το Μάρτιο, μέγεθος σημαντικά ενισχυμένο από τα 620 δισ. γουάν τον προηγούμενο μήνα.

Η Ιταλία άντλησε 7,2 δισ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων με σημαντική μείωση στο κόστος δανεισμού, καθώς οι επενδυτές, μετά και τις τελευταίες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών, αναζητούν τοποθετήσεις με υψηλότερες αποδόσεις. Συγκεκριμένα, στα ομόλογα λήξεως το Μάιο του 2016, η μέση απόδοση υποχώρησε στο 2,29% από 2,48% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Μάρτιο. Για τα ομόλογα λήξεως το Σεπτέμβριο του 2028, η μέση απόδοση υποχώρησε στο 4,68% από 4,90% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Σε μια ακόμη ένδειξη για το πώς στηρίζουν τα χαμηλά επιτόκια την ενδυνάμωση της Αγοράς ακινήτων στην Αμερικανική οικονομία, στο σύνολο του α΄ τριμήνου στάλθηκαν 442.117 ειδοποιήσεις κατασχέσεων, δηλαδή 23% λιγότερες από την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους. Στο 12μηνο τον Μάρτιο οι κατασχέσεις μειώθηκαν 28%.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε θεαματικά κατά 42.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, μετά την επίσης πολύ μεγάλη αύξηση της περασμένης περιόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, στα ταμεία εμφανίστηκαν 346.000 νέοι άνεργοι. Για την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές περίμεναν ότι οι αιτήσεις θα μειωθούν στις 360.000.

Συστημικά σημαντική χαρακτηρίζει η Citigroup την Κύπρο, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διάσωσή της άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού. Εκτιμά ότι η εφαρμογή του Κυπριακού μοντέλου σε μελλοντικές Τραπεζικές διασώσεις είναι πολύ πιθανή.

Σε γενικές γραμμές, οι καταθέτες, ιδιαίτερα όσοι κατέχουν εγγυημένες καταθέσεις, πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς, ωστόσο αν προκύψουν ανάλογες περιστάσεις και σε άλλες Χώρες της Ευρωζώνης, τότε θα εφαρμοστεί και πάλι το bail in.

Η Ευρωζώνη δεν αποκλείεται να ασκήσει πιέσεις σε μια Χώρα να βγει από το ευρώ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει από τη Χώρα αυτή είτε δεκτικότητα για επιβολή "haircut" στις καταθέσεις της, είτε προθυμία για συνέχιση των αυστηρών μέτρων λιτότητας, εκτιμά η Citigroup.


----Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Εδώ και λίγες συνεδριάσεις, γινόμαστε μάρτυρες ενός Τραπεζικού ράλι στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλώ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται από τα τρέχοντα δεδομένα, τονίζει ο Κώστας Φέγγος.

To Χρηματιστήριο Αθηνών “πουλά” προσδοκίες και κάποιοι φαίνονται πρόθυμοι να τις "αγοράσουν". Είναι προφανές ότι επενδυτές έβαλαν τον "μανδύα του κερδοσκόπου" και μπήκαν στο “παιχνίδι”.

Οι Τράπεζες όμως έχουν ακόμη πολλά "κρυφά σημεία" και τα οποία δεν ξέρουμε. Ένα από αυτά είναι οι όροι των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και ειδικότερα τις τιμές που θα γίνουν οι ΑΜΚ. Και το πιο σημαντικό είναι, αν οι ιδιώτες επενδυτές θα καλύψουν το 10% των κεφαλαιακών αναγκών των Τραπεζών;

Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης. Επίσης η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού είναι σε υστέρηση εξαιτίας της ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας.

Πολύ σύντομα οι επενδυτές θα κληθούν να επαναξιολογήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, είτε ακολουθώντας τις Τραπεζικές ΑΜΚ, είτε προχωρώντας σε αναδιαρθρώσεις και άλλες επενδυτικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Versal ΑΕΠΕΥ, αν οι ανακεφαλαιοποιήσεις του εγχώριου Τραπεζικού Συστήματος ολοκληρωθούν χωρίς αρνητικές εκπλήξεις, κάτι που στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προεξοφληθεί, μετά τον Μάιο δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές αποδόσεις για τα χαρτοφυλάκια "που έχουν τοποθετηθεί σωστά".


Αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Επιστρέφοντας εντός των τειχών και προς επιβεβαίωση όσων αναφέρθηκαν στην αρχή του σχολίου, ότι τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο για να δικαιολογεί τον χρηματιστηριακό ενθουσιασμό των τελευταίων ημερών, στο 27,2% από 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 2012 αυξήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.346.423 άτομα.

H δυσκολία στην εύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων για την ΑΜΚ της Εθνικής και της Eurobank είναι πιστωτικά αρνητική (credit negative) και πιθανόν να οδηγήσει στην πλήρη Κρατικοποίησή τους, εκτιμά η Moody's. Η ενδεχόμενη Κρατικοποίηση των Τραπεζών θα μειώσει την ανεξαρτησία των Δ.Σ. και θα αποδυναμώσει την εταιρική τους διακυβέρνηση, αναφέρει ο διεθνής οίκος. Σημειώνει ακόμη ότι θα αποδυναμωθεί το risk management και ίσως οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων που δεν θα σχετίζονται με όρους Αγοράς. Μακροπρόθεσμα, σημειώνει επίσης ο διεθνής οίκος, οι δύο Τράπεζες δεν θα ευνοηθούν από τις συνέργειες που θα απολάμβαναν στην περίπτωση όπου ολοκληρωνόταν η συγχώνευσή τους.

Τις αξιολογήσεις "CCC" για τις Εθνική και Eurobank επιβεβαίωσε ο οίκος Standard and Poor's, μετά την ακύρωση της μεταξύ τους συγχώνευσης. Ο οίκος διατηρεί το αρνητικό outlook των αξιολογήσεων και εκτιμά ότι το ΤΧΣ θα συνεχίσει να στηρίζει τις δυο Τράπεζες με επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα.

Δεύτερη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 16 Απριλίου συγκαλεί η Alpha Bank για το θέμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, καθώς στη σημερινή α΄ επαναληπτική Γ.Σ. δεν επιτεύχθηκε απαρτία.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με το Τραπεζικό ρεπορτάζ, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει καταστρώσει λεπτομερή σχεδιασμό για την κινητοποίηση μεγάλων πελατών, εφοπλιστών και επιχειρηματιών, θεσμικών χαρτοφυλακίων καθώς και του δικτύου λιανικής σε όλη την Επικράτεια, ενώ η πρόοδος της διαδικασίας θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση.

Ανάλογη είναι και η στρατηγική της Eurobank, με την διοίκηση του Ομίλου να πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο που θα καθορίσει τους όρους της αύξησης. Η διοίκηση μελετά μια σειρά από ριζοσπαστικές, σύμφωνα με στελέχη της Τράπεζας, πρωτοβουλίες, για να διασφαλίσουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα. Επίσης η Τράπεζα, απαντώντας σε ερώτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει ότι " δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επαφή είτε με εκπροσώπους της ΜIG είτε με άλλους επενδυτές από την 7η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία ενημερώθηκε για την αναστολή του deal με την Εθνική".

Τέσσερις συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο τίτλος της ΔΕΗ, κλείνοντας σήμερα και στο υψηλό ημέρας, με τους αγοραστές να μην πτοούνται από την έκθεση της S&P.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης "CC" της ΔΕΗ με αρνητικό outlook προχώρησε η Standard & Poor΄s Ratings Services. Η επιβεβαίωση ακολουθεί την αποκάλυψη της ΔΕΗ πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Ελληνικές Τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων μέσω ενός ενδιάμεσου δανείου - γέφυρα ωρίμανσης Απριλίου του 2014 ώστε να καλύψει δάνεια 1,1 δισ. ευρώ που λήγουν από το Μάιο του 2013 έως το Φεβρουάριο του 2014.

Η ΔΕΗ επίσης διαπραγματεύεται έναν μεσοπρόθεσμο κοινοπρακτικό μηχανισμό για την κάλυψη υποχρεώσεων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω δανείου - γέφυρα. Η S&P θεωρεί τα παραπάνω σχέδια προβληματικά καθώς η ικανότητα της ΔΕΗ να λειτουργεί εξαρτάται από την άμεση επιτυχή αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.


Πως κινήθηκε η μετοχή της Intralot

Σημαντικές ημερήσιες διακυμάνσεις για την μετοχή της Intralot, που ξεκίνησαν με τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία αποσύρεται από την διεκδίκηση του ΟΠΑΠ.

Ο τίτλος υποχώρησε μέχρι τα 1,63 ευρώ (-15,54%) για να ανακάμψει αργότερα και μετά την ανακοίνωση της εισηγμένης προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς, όπου αναφέρει ότι δεν έχει δηλώσει την απόσυρσή της από τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης, αφού άλλαξε εννέα φορές πρόσημο, μετά τις 15.05 κινήθηκε μόνιμα στο "πράσινο", προσέκρουσε δύο φορές στις παρυφές των 930 μονάδων και τελικά έκλεισε στις 926,61 μονάδες με κέρδη 2,63%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 66,2 εκατ. από τα οποία τα 2,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (Motor Oi, Coca-Cola).

Τρεις οι "κόκκινοι" τίτλοι στο ταμπλώ του 25αρη και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (-0,70%), Intralot (-4,15%) και Μέτκα (-0,96%). Στην "πράσινη" πλευρά τα μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank (+28,57%), Alpha Bank (+11,35%), Frigoglass (+6,09%), Εθνική (+15,19%) και ΔΕΗ (+8,17%), ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 110 ανοδικές μετοχές έναντι 34 πτωτικών και για 24 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 8%.Χαμηλότερα του 25αρη, Dionic, Cyclon, Αττικής, ΕΒΖ, ΕΤΕΜ, Υγεία, Νηρέας, Ιατρικό ήταν μερικοί από τους τίτλους που συνδύασαν συναλλακτική κινητικότητα και αξιοπρόσεκτα ημερήσια κέρδη.

Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων προκειμένου να εκδοθούν τα περιοδικά, σύμφωνα με το ΔΣ της Τεχνικές Εκδόσεις, που συγκαλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Αξιοπρόσεκτα ημερήσια κέρδη, με συναλλαγές ... 15μερου στην Ιντεάλ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς για τις 7/5/2012, ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου (0,37 ευρώ ανά μετοχή) ορίζεται η 8η/5 αντί της 7ης/5/2013.


----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν μείωση στα συμβόλαια του δείκτη και νέα αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (67.8779 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο υπεραπέδωσε του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, μηδενίζοντας το σημαντικό discount και γυρίζοντας σε οριακό premium 0,10%.Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9.572, τιμή εκκαθάρισης 303,5) κινήθηκαν μεταξύ 284,25 και 304,75 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (10.000 ΟΠΑΠ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (29.643), Alpha Bank (11.081), Πειραιώς (7.628), ΟΠΑΠ (941), ΟΤΕ (3.155), MIG (2.524), Μυτιληναίο (653), ΔΕΗ (4.017), Intralot (2.528), ΓΕΚ (699), Ελλάκτωρα (541), Eurobank (3.102), Ελ. Πετρέλαια (157), ΕΧΑΕ (150), Σιδενόρ (268), Βιοχάλκο (127), Eurobank Properties (128).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, υψηλός όγκος και στην Αγορά δικαιωμάτων όπου διαπραγματεύτηκαν συνολικά 1.881 δικαιώματα, (1.196 calls και 685 puts), με την τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα του 48%.

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (11.116.406 τεμ.), Alpha Bank (6.936.066 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v