Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Ήπιες διακυμάνσεις με κέρδη ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ

Νευρικότητα στη Σοφοκλέους με το ΓΔ στις 920 μονάδες. Υπεραποδίδουν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ αντισταθμίζουν τις πιέσεις και στην 3Ε και δευτερευόντως στην Εθνική. Κέρδη για Μυτιληναίο, ΜIG, Alpha. Κινητικότητα στους "μικρομεσαίους".

Χωρίς αισθητές μεταβολές συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χ.Α. Ήπιες πτωτικές τάσεις για βασικούς δείκτες και μετοχές.

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στην περιοχή των 920 μονάδων, ο FTSE Large Cap στις 300-305 μονάδες, με τον Τραπεζικό Δείκτη να υποχωρεί στις 116 μονάδες (-2,4%) και τον Δείκτη Τροφίμων-Ποτών κατά 3,87%, ενώ 1,33% ενισχύεται ο FTSE Mid στις 1.145-1.150 μονάδες.

Για τις τράπεζες ο Γιώργος Σαββάκης καταγράφει τα συν και τα πλην των αυξήσεων, με τον κλάδο ήδη στην τελική ευθεία αυτής της πολύ σημαντικής διαδικασίας.

Στο ταμπλό η Εθνική υποχωρεί περισσότερο (-5,26%), η Eurobank λιγότερο (-1,15%), ενώ ενισχύονται Πειραιώς (1,07%) και Alpha Bank (1,2%).

Στους δύο μονομάχους και στα σενάρια για την επόμενη μέρα στον ΟΠΑΠ αναφέρεται ο Φώτης Κόλλιας, με τη μετοχή του Οργανισμού να περνά νωρίτερα και πάλι τα 7 ευρώ. Η μετοχή του ΟΠΑΠ ενισχυόταν πριν από λίγο κατά 5,30%, με συναλλαγές περίπου 2,4 εκατ. ευρώ.

Κατά 4,4% ενισχύεται η μετοχή του ΟΤΕ (η μετοχή εισέρχεται στο δείκτη MSCI Global Standard), με περίπου 15 εκατ. ευρώ, ενώ υπεραποδίδει και η μετοχή της ΔΕΗ με επίσης αυξημένο τζίρο (4,2 εκατ. ευρώ).

Επιμένουν οι πωλητές, παραμένουν οι πιέσεις στη μετοχή της Coca Cola, όπου μέχρι τώρα χαμηλό ημέρας έχει σημειωθεί στα 17,1 ευρώ. Αυξημένες συναλλαγές και συνέχεια στη βραχυπρόθεσμη αντίδραση καταγράφεται για τις μετοχές των Motor Oil, MIG, Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Μέτκα.

Λίγο έως πολύ ανάλογη εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς συνεχίζουν Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Καλώδια, Νηρεύς κ.ά.

Βραχυπρόθεσμα σημεία αναφοράς παραμένουν για τον FTSE Large Cap ως κάτω όριο οι 290 μονάδες και οι 305-310 ως άνω όριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v