Ανοδική κίνηση με τράπεζες και την 3Ε

Κέρδη στο ΧΑ που κατέγραψε τον χαμηλότερο τζίρο των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Ανοδος για ΕΤΕ (4,92%), Eurobank (7,51%), Αlpha (8,24%), 3Ε (1,56%). Απώλειες για ΟΤΕ, ΜΟΗ. Στο προσκήνιο η Κύπρος.

Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Γενικό Δείκτη και πέντε συνεχόμενες αρνητικές για τον Τραπεζικό δείκτη, σήμερα επιχειρήθηκε προσπάθεια αντίδρασης, σαφώς χαμηλότερου κόστους, αφού ο σημερινός τζίρος ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

Της σημερινής προσπάθειας αντίδρασης, ηγήθηκαν οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι και μετά τις 16.42, όταν η αντίδραση έμενε από δυνάμεις και ο FTSE25 έδειχνε να επιστρέφει χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 300 μονάδων, ανέλαβαν πρωτοβουλίες οι αγοραστές στον μόνιμο "μπαλαντέρ" της Αγοράς που δεν είναι άλλος από τον τίτλο της Coca-Cola.

Οι αγοραστές στον τίτλο της δεν φαίνεται να προβληματίζονται από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 8,34 δισ ευρώ και έκλεισαν τον τίτλο πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και σε νέα υψηλά 57 μηνών (!)

Από εκεί και πέρα και μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι το 52% του τζίρου αφορούσε συναλλαγές μόλις τριών τίτλων και πιο συγκεκριμένα των ΟΤΕ, Coca-Cola και ΔΕΗ.

Δεν "είδαν" θετικό πρόσημο, καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Motor Oil, Jumbo, αντίθετα μόνιμα στο "πράσινο" κινήθηκαν οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Folli Follie Group, ενώ μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο τίτλος της Frigoglass.

Εννοείται ότι η σημερινή αντίδραση μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα τεχνικού χαρακτήρα και σαν επακόλουθο του χθεσινού mini "sell off", καθώς οι εξελίξεις στην Κύπρο θα συνεχίσουν να καθορίζουν, όχι μόνο την βραχυπρόθεσμη τάση στο Χ.Α., αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκυρους πολιτικούς αναλυτές, "η ζαριά της Κύπρου είναι βαριά και εάν αποδώσει τότε κανείς Κυβερνητικός βουλευτής δεν θα τολμήσει να ψηφίσει ούτε… τροπολογία".

Μάλιστα κάποιοι αναλυτές "πηγαίνουν ακόμα παραπέρα" τονίζοντας ότι δύσκολα η Ελληνική Βουλή θα ξαναπεράσει την παραμικρή τροπολογία ακόμη και εάν αυτή αφορά υπογεγραμμένες συμφωνίες της Κυβέρνησης με την τρόικα. Οι εξελίξεις στην Κύπρο βρίσκουν την τρικομματική Κυβέρνηση υπό πίεση και στην δύσκολη περίοδο, προ της έναρξης των ανακεφαλαιοποιήσεων των εγχώριων Τραπεζών, με τις κεφαλαιακές ανάγκες πιθανότατα να αλλάζουν αν οι εγχώριες Τράπεζες προχωρήσουν και στην εξαγορά των εδώ Κυπριακών υποκαταστημάτων.

Μάλιστα πολιτικοί παρατηρητές σπεύδουν να σημειώσουν πως "είτε θέλουμε είτε όχι, τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα πιο σκληρής διαπραγμάτευσης, διαφορετικά οι συγκρίσεις θα αποβούν μοιραίες και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται ήδη αρκετοί Κυβερνητικοί βουλευτές".

Εν τω μεταξύ, οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη δημιουργία σχεδίων έκτακτης ανάγκης, τα οποία θα περιλαμβάνουν και κεφαλαιακούς ελέγχους, ώστε να περιοριστούν πιθανές κεφαλαιακές εκροές από τις Κυπριακές Τράπεζες όταν αυτές επαναλειτουργήσουν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η WSJ.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν την επιβολή ορίων στις καθημερινές αναλήψεις των καταθετών, ανώτατο όριο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές για χρήματα που μπορούν να αποσυρθούν εκτός Κύπρου και τελωνειακούς ελέγχους, αναφέρουν στελέχη της ΕΚΤ.

Η Κύπρος δεν είναι μείζον πρόβλημα, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Laurence D. Fink. "Έχει κάποια συμβολική επίπτωση στην Ευρώπη, δεν είναι όμως ένα πραγματικά μείζον οικονομικό ζήτημα", είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι "πρόκειται για ένα θέμα 10 δισ. δολαρίων.

Μας υπενθυμίζει όμως το πόσο εύθραυστη είναι η Ευρώπη. Μας υπενθυμίζει ότι η διόρθωση της κατάστασης στην Ευρώπη θα χρειαστεί πολλά χρόνια". Κατά τον ίδιο, η Ευρώπη θα καταλήξει σε κάποια λύση για την Κύπρο.Για πόλεμο ισχύος μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει λόγο το Γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", σημειώνοντας ότι εάν υποχωρήσουν οι Βρυξέλλες δυσκολεύουν οι μελλοντικές προσπάθειες διάσωσης του ευρώ.

Όπως αναφέρει, η απόφαση της Κυπριακής Βουλής δείχνει ότι οι εκπρόσωποι μιας μικρής Χώρας της Ε.Ε. μπορούν όντως να μπλοκάρουν τις προσπάθειες της Ευρωζώνης για το ενιαίο νόμισμα. Το περιοδικό σημειώνει ότι ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο δεν επιχείρησε να επιτύχει σύγκλιση επί της συμφωνίας, αλλά δήλωσε πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία ότι δεν θα περάσει, καλώντας ουσιαστικά τους βουλευτές να την απορρίψουν.

Σύμφωνα με το Spiegel, επρόκειτο για κίνηση τακτικής ώστε να επιχειρήσει καλύτερη συμφωνία στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το πέριοδικό, "η βασική ανησυχία της Λευκωσίας δεν είναι οι μικροκαταθέτες, καθώς άλλαξε η σχετική τροπολογία εξαιρώντας καταθέσεις κάτω των 20.000 ευρώ. Οι Κύπριοι ενδιαφέρονται κυρίως για τη διατήρηση του ρόλου της Χώρας ως φορολογικού παράδεισου και δεν θέλουν πιέσεις από το εξωτερικό, και ιδίως από τη Γερμανία".

Βαρύ φαίνεται να είναι το κλίμα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των αρχηγών ή εκπροσώπων των Κυπριακών κομμάτων στη Βουλή με την τρόικα. Όπως μετέδωσε το Stockwatch, οι πληροφορίες φέρουν το κλιμάκιο της τρόικας να απορρίπτει εναλλακτικές λύσεις που της τέθηκαν από την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το μόνο που είναι ξεκάθαρο, είναι πως οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και αυτό φαίνεται από τις απειλητικές έως προσβλητικές δηλώσεις προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες και οι πιέσεις των Ευρωπαίων προς την ΕΚΤ προκειμένου να σταματήσει τη χρηματοδότηση των Κυπριακών Τραπεζών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί αφερέγγυα Τραπεζικά Ιδρύματα, με τους αναλυτές να διερωτώνται αν είναι φερέγγυα τα Τραπεζικά Ιδρύματα που χρηματοδοτεί η ΕΚΤ, σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία (!)


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Σε περιβάλλον αβεβαιότητας αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια Αγορά κατά τις επόμενες μέρες, καθώς δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει ούτε τις άμεσες επιδράσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά ούτε και τις έμμεσες επιρροές που μπορεί να έχουν, στην διαδικασία συγκέντρωσης στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα, αναφέρει ο Θεόδωρος Κρίντας.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για να δοθεί κάποιου είδους "Ευρωπαϊκή" λύση για την Κύπρο και ως εκ τούτου η όποια υποχώρηση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως βραχυπρόθεσμη ευκαιρία τοποθετήσεων, ιδιαίτερα για τα κεφάλαια με αποδεδειγμένα μεγαλύτερη "ανοχή" στον κίνδυνο.

Ειδικότερα οι Ελληνικές Επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και μηδενική, ή μικρή, έκθεση στην Εγχώρια και Κυπριακή οικονομία, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο, πέρα από το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που θα δημιουργηθεί, να επηρεαστούν, σε όρους αποτίμησης, από τις εξελίξεις, σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Wealth Management.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Συμπερασματικά, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ιδιαίτερα έντονες διακυμάνσεις, στις Αγορές, καθώς το "Κυπριακό πρόβλημα" που έχει ανακύψει για την Ευρωζώνη αναμένεται ότι θα έχει αρκετά "επεισόδια".

Σε έκθεσή της η RBS εκτιμά ότι, όσο οι Κυπριακές Τράπεζες παραμένουν κλειστές, το ρίσκο μετάδοσης της κρίσης στο Τραπεζικό Σύστημα μεγαλώνει.

Παράλληλα, εάν οι Ρώσοι δεν συμμετάσχουν στο πακέτο βοήθειας εκτιμά ότι η εκροή καταθέσεων στις Κυπριακές Τράπεζες μπορεί να φτάσουν το 55% των συνολικών αποταμιεύσεων ύψους 68 δισ.

Σύμφωνα με τον οίκο, η Κύπρος θα αναγκαστεί να φορολογήσει τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων, με σπάσιμο σε “καλή” και “κακή” Τράπεζα. Αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση του Τραπεζικού Συστήματος και της Κοινωνίας, με κοινωνικές εντάσεις. Το 37% των καταθέσεων ανήκει σε καταθέτες εγκατεστημένους εκτός Κύπρου.

Με δεδομένο ότι τα περιουσιακά στοιχεία των Τραπεζών αντιστοιχούν στο 740% του ΑΕΠ της Κύπρου, η οικονομική διάλυση θα είναι, σε μια τέτοια περίπτωση, αναπόφευκτη. Μια αρνητική εξέλιξη στην οικονομία, θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση του χρέους και θα αποσταθεροποιήσει την καταθετική βάση. Η τελική κατάληξη θα είναι η έξοδός της Κύπρου από το ευρώ.Το καλύτερο δυνατό σενάριο θα είναι να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία βοήθειας με τη Ρωσία.

Η RBS δεν πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα διακόψει την παροχή ρευστότητας από τον ELA. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν προβλέπει ότι οι Ευρωπαίοι πρόκειται να ελαστικοποιήσουν τους όρους βοήθειας.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Νικόλαου Παπαδόπουλου, προέδρου της επιτροπής οικονομικών της Βουλής της Κύπρου αλλά και αντιπρόεδρου του ΔΗΚΟ, που μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η Κύπρος έχει πέσει θύμα στυγνού εκβιασμού. Έχει πληγεί η αξιοπιστία της Χώρας. Η ύφεση θα γίνει βαθύτερη, αυξάνονται οι φωνές να εξετάσουμε ακόμη και αποχώρηση από το ευρώ".Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει πιθανότατα την απόφασή της για τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας στις Κυπριακές Τράπεζες καθώς αναμένει να αποσαφηνιστεί το σχέδιο διάσωσης της Χώρας, δήλωσαν στο Bloomberg ανώνυμες πηγές.

Η ΕΚΤ εκτιμά πως η Τραπεζική αργία στην Κύπρο θα παραταθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει πως η Κεντρική Τράπεζα δεν χρειάζεται να ψηφίσει για την παράταση ή την αναστολή της ενίσχυσης της ρευστότητας των Κυπριακών Τραπεζών μέσω του ELA, στη συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Φρανκφούρτη.

Επίσης, επειδή κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στο Χ.Α. κυκλοφόρησαν αρκετά σενάρια, η Cyprus Popular Bank Public ανακοίνωσε ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα σε τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και αναφέρονται σε συμφωνία πώλησης της Τράπεζας δεν ευσταθούν.

Με μικτά πρόσημα διαμορφώθηκαν οι Ασιατικοί δείκτες, καθώς οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και ιδιαίτερα η κατάσταση στην Κύπρο συνέχισαν να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα. Σημειώνεται πως οι Ιαπωνικές Αγορές είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μικτά πρόσημα και στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, ενώ με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve και της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Ben Bernanke.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Κεντρική Τράπεζα δεν θα ανακοινώσει κάποια αλλαγή στην πολιτική της, ωστόσο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι προβλέψεις της για την οικονομία και τυχόν ενδείξεις για τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Την παραδοχή πως η οικονομική ανάπτυξη θα είναι πολύ χαμηλότερη του αναμενομένου έκανε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών George Osborne.

Μιλώντας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί τα επόμενα χρόνια 60 δισ. λίρες επιπλέον από αυτό που έχει σχεδιαστεί.

Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως θα προχωρήσει στην αλλαγή της αποστολής της Κεντρικής Τράπεζας δίνοντας της μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό με τη χρήση αντισυμβατικών μέτρων. Όπως πρόσθεσε και ο απερχόμενος διοικητής της BoE, Mervyn King, και ο επόμενος, Mark Carney, έχουν συμφωνήσει με αυτή τη αλλαγή.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή Office for Budget Responsibility, της οποίας οι εκτιμήσεις αποτελούν τις επίσημες προβλέψεις για την οικονομία, ο ρυθμός ανάπτυξης της Βρετανίας το 2013 θα ανέλθει σε 0,6% και το 2014 σε 1,8% αντί 1,2% και 2% που προέβλεπε το Δεκέμβριο.

Υποχώρησε ελαφρώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη το Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κομισιόν αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο -23,5 το Μάρτιο από -23,6 το Φεβρουάριο, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη στο -23,1.


Επιστρέφοντας στο ΧΑ

Στο ταμπλώ του Χ.Α. και στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή του ΟΠΑΠ, επτά τίτλοι έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Intralot (-0,97%), Motor Oil (-4,04%), Jumbo (-3,05%), Frigoglass (-5,82%), Μυτιληναίος (-0,68%), ΟΤΕ (-1,89%) και Τιτάνας (-0,60%).

Στην θετική πλευρά τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+8,24%), Eurobank (+7,3%), MIG (+7,51%), Εθνική (+4,92%) και Πειραιώς (+5,65%), ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον 25αρη.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε νευρικά, άλλαξε 6 φορές πρόσημο, όμως μετά τις 14.05 κινήθηκε μόνιμα στο "πράσινο", έδωσε συνεχείς προσκρούσεις στις παρυφές των 937 μονάδων και τελικά έκλεισε στις 930,73 μονάδες με κέρδη 0,79%, ενώ ο τζίρος προσγειώθηκε στα 53,9 εκατ.

Περίπου ισορροπημένη η τελική εικόνα, με 72 ανοδικές μετοχές έναντι 68 πτωτικών και για 14 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Στα επιμέρους, τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Jumbo, που αν συνεχίσει να κινείται "νότια" δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία την ζώνη στήριξης στα 6,10 - 6,00 ευρώ.

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Motor Oil που έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας. Αν χαθεί η στήριξη των 7,70 ευρώ και ο τίτλος συνεχίσει να διολισθαίνει, η αμέσως επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 7,15 ευρώ.

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και για τον τίτλο του ΟΤΕ, με τις αμέσως επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στα 5,16 και 5,02 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε και ο τίτλος της Frigoglass που συμπλήρωσε έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και πλησιάζει την θεωρητικά πολύ ισχυρή στήριξη στα 4,10 - 4,00 ευρώ.

Χαμηλότερα του 25αρη, κινητικότητα και κέρδη συνδύασαν Σαράντης (στα 4,16 ευρώ άλλαξαν χέρια 113915 κομμάτια, όχι "πακέτο"), Ιατρικό, Profile, Παρνασσός, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε στο υψηλό ημέρας ο Ικτίνος που κατέβασε συναλλαγές.

Ακόμα χαμηλότερα, έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Q&R με ελάχιστες συναλλαγές, δεύτερη συνεχόμενη για την Καθημερινή με μικρούς όγκους, ενώ ο Βαράγκης συμπλήρωσε έντεκα θετικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη (με μηδενικές συναλλαγές) στις τελευταίες δώδεκα.


------ΧΠΑ

Προσπάθεια αντίδρασης, μετά την αρχική νευρικότητα, ενώ οι συναλλαγές παρουσίασαν κάμψη στα συμβόλαια του δείκτη και αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (46.541 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο απέδωσε σχετικά καλύτερα του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη μειώνοντας το discount στο 2,1%.

Καμία ουσιαστική συμμετοχή από τα ξένα χαρτοφυλάκια. Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6.943, τιμή εκκαθάρισης 291) κινήθηκαν μεταξύ 283 και 297,75 μονάδων.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (11.627), Alpha Bank (14.332), Πειραιώς (5.888), ΟΠΑΠ (418), ΟΤΕ (5.382), MIG (1.173), Μυτιληναίο (529), ΔΕΗ (3.493), Intralot (628), ΓΕΚ (1.201), Βιοχάλκο (104), Ελλάκτωρα (607), ΕΧΑΕ (141), Ελ. Πετρέλαια (109), Eurobank (141), Coca-Cola (242), Τέρνα Ενεργειακή (268).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, σε μέτρια επίπεδα διατηρήθηκε το συναλλακτικό ενδιαφέρον στην Αγορά των δικαιωμάτων του FTSE/ASE Large Cap, με μόνο 552 τεμάχια να αλλάζουν χέρια (305 calls και 247 puts), ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα σκαρφάλωσε στο 55%.

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (10.872.106 τεμ.), Alpha Bank (7.104.810 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v