Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση και αναμονή στη Σοφοκλέους

Εντείνεται η διελκυστίνδα μεταξύ των εμπλεκομένων, με εκατέρωθεν προτροπές, νουθεσίες αλλά και απειλές. Υποχωρεί προς τις 915 μονάδες το Χ.Α. λόγω ΟΤΕ, 3E. Προσπάθεια αντίδρασης των τραπεζών.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος το Χ.Α., με απώλειες για τους βασικούς δείκτες και προσπάθεια αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών. Λίγο μετά τις 13.15 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 917,55 μονάδες, με χαμηλό ημέρας τις 913,20 μονάδες, και ο FTSE 25 στις 296, με χαμηλό ημέρας στις 294,45 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών περίπου στα 21,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία 5,6 εκατ. στον ΟΤΕ, 2,5 εκατ. στη ΔΕΗ, περίπου 2,1 εκατ. στην 3E, 1,5 εκατ. στον ΟΠΑΠ και 1,3 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Alpha Bank.

Η υποαπόδοση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στην κατά 1,79% υποχώρηση της μετοχής της 3E και στη διόρθωση κατά 2,26% του ΟΤΕ. Η μετοχή της 3E κυμαίνεται στα 21,89-22,35 ευρώ και του ΟΤΕ στα 5,16-5,38 ευρώ.

Συνεχίζεται η προσπάθεια αντίδρασης για Εθνική (5,38%), Alpha Bank (5,15%), Πειραιώς (5,65%) και Eurobank (6,87%).

Το Χ.Α. παρακολουθεί από πολύ κοντά τις ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Εν μέσω νέων συστάσεων της Γερμανίδας καγκελαρίου και των νέων νουθεσιών των γερμανικών ΜΜΕ για ανάγκη σκλήρυνσης της στάσης της Ε.Ε. απέναντι στην Κύπρο.

Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr αναφέρονται περισσότερα για τη στάση της Αγκ. Μέρκελ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η προσέγγιση του Der Spiegel που εδώ και καιρό εκφράζει τις θέσεις του γερμανικού κατεστημένου.

Είναι λογικό σε αυτήν την κρισιμότατη καμπή της κρίσης η κάθε πλευρά να παρουσιάζει όλα τα «συγκριτικά όπλα της» ώστε να «εκβιάσει» την άλλη. Γι’ αυτό, όπως σημειώνουμε σε όλες μας τις τελευταίες αναφορές, απαιτείται η όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη παρακολούθηση των εξελίξεων, των ειδήσεων, ο έλεγχός τους και η αντικειμενικότερη διήθησή τους.

Οι εξελίξεις τρέχουν και σήμερα, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, με όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, από το πιο φυσιολογικό, μέχρι το πιο ακραίο.

Η συνεχής ροή ειδήσεων του euro2day.gr μας επιτρέπει να έχουμε πιο καθαρή και ψύχραιμη εικόνα για όσα διαδραματίζονται σε όλες τις εστίες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v