Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Οι τραπεζικές μετοχές πληρώνουν το... μάρμαρο

Το κυπριακό θρίλερ «ματώνει» και το Χ.Α. Ρευστοποιήσεις και πιέσεις σε όλο το εύρος του ταμπλό. Στα επίπεδα των 930 μονάδων ο ΓΔ και των 305 ο FTSE 25. Απώλειες ως 8% για ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank.

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση και τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο. Βουτιά έως 2,92% για τον Γενικό Δείκτη προς τις 930 μονάδες, χαμηλότερα των 310 διορθώνει ο FTSE 25, πάνω από 5% η αρνητική μεταβολή για τον τραπεζικό δείκτη.

Στο κόκκινο το ταμπλό στο Χ.Α., με πιέσεις εντονότερες σε σχέση με των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Η Φρανκφούρτη και το Λονδίνο διορθώνουν έως 0,55%, ωστόσο στην ασθενέστατη εικόνα του ευρώ αποτυπώνονται ανησυχίες και νέα δεδομένα, ισορροπίες στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη.

Εμφανής πλέον ο εγκάρσιος διαχωρισμός της ευρωζώνης, με καταθέσεις, ρευστότητα να αφαιμάσσονται από την ευρωπαϊκή περιφέρεια, ισχυροποιώντας ακόμη πιο πολύ το κέντρο, τον βορρά, με κυριότερο αποδέκτη τη Γερμανία.

Το euro2day.gr με συνεχή ροή και πλούσια ειδησεογραφία καλύπτει όλες τις εξελίξεις από όλα τα μέτωπα.

Στο Χ.Α. και πάλι, οι 24 μετοχές του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης λυγίζουν έως 8,31%, με τη μετοχή βεβαίως της Τράπεζας Κύπρου, η διαπραγμάτευση της οποίας έχει ανασταλεί προσωρινά.

Έως 6% χάνει η Alpha Bank, έως 5% η Εθνική, 8,15% η Πειραιώς, 6,60% η Eurobank.

Βέβαια, οι πωλητές έχουν τον απόλυτο έλεγχο ολόκληρου του ταμπλό, καθώς ρευστοποιούν θέσεις τους σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, όπως άλλωστε και στο σύνολο των μετοχών των τριών βασικότερων χρηματιστηριακών δεικτών.

Μόνο μία μετοχή του FT Mid δεν υποχωρεί, και αυτή λόγω μη προσφοράς. Πρόκειται για τον Σαράντη, με μόλις 10 τεμάχια περίπου στις 11.00.

Ρευστοποιήσεις και πιέσεις σημειώνονται στη Σιδενόρ, στις μετοχές θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, ενώ 7,98% διορθώνει η Intracom, κατά 10,04% το Ιατρικό, κατά 5,47% η ΓΕΚ Τέρνα, κατά 3,96% η Fourlis, κατά 9,26% η μετοχή του Πλαισίου.

Την ίδια ώρα, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε το πολύ έως 0,56% προς τις 7.965 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v