Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τεχνικό "σταυροδρόμι" η Σοφοκλέους

Αντίβαρο στις τραπεζικές πιέσεις αναζητεί η Σοφοκλέους. Κρίσιμη συνεδρίαση (και) λόγω λήξης της πρώτης για το 2013 σειράς «τριπλών προϊόντων» στα παράγωγα. Παραμένουν μετοχές- κλειδιά ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Συνεδρίαση για γέρα νεύρα αναμένεται η σημερινή. Για ευνόητους λόγους, επιπρόσθετα δε λόγω της λήξης της πρώτης για το 2013 σειράς «τριπλών προϊόντων» στα παράγωγα.

Βασικοί δείκτες και μετοχές παραμένουν σε τεχνικά σημεία-σταυροδρόμια, με μόνη εξαίρεση τον τραπεζικό δείκτη.

Ο FTSE 25 διατηρείται πάνω από τις 300 μονάδες, δοκιμάζοντας μάλιστα εχθές και το εύρος τιμών των 315-320 μονάδων, με τον Γενικό Δείκτη στην ευρύτερη περιοχή των 950 μονάδων.

Μόνη εξαίρεση οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη σε επικίνδυνα χαμηλά, καθώς συνεχίζεται η ρευστοποίηση θέσεων και στις μετοχές και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Είναι δε άξιο αναφοράς πως εχθές η απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή της Alpha Bank υποχώρησε χαμηλότερα της Εθνικής.

Όσο αφορά την Εθνική, το καταρχήν ενδιαφέρον της Fairfax αποτελεί από κάθε άποψη ενθαρρυντική ένδειξη. Μένει βέβαια να αποτυπωθεί και στο ταμείο, δηλαδή στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου.

Από τη μη τραπεζική τριάδα, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 17 Απριλίου.

Έως τις 29 Απριλίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί η επίσης δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ, γεγονός που έμμεσα αφορά και τη ΔΕΗ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v