Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παγωμένη" η Σοφοκλέους

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Σοφοκλέους με το ΓΔ να κινείται πέριξ των 970 μονάδων και τον FTSE 25 προς τις 315 μονάδες. Κέρδη για ΟΤΕ, MIG, ΕΛΠΕ, Frigoglass. Απώλειες για Εθνική, Eurobank, Alpha.

Ήπιες τάσεις επικρατούν στα πρώτα 30΄-45΄ της συνεδρίασης. Με τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 970-980 μονάδων, τον FTSE 25 πέριξ της περιοχής των 315 μονάδων και με τον τραπεζικό πολύ κοντά στο χαμηλό 52 εβδομάδων, που έχει διαμορφωθεί στις 137,29 μονάδες.

Περίπου στα χθεσινά επίπεδα οι συναλλαγές, παραμένουν συγκριτικά αυξημένες στις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank αλλά και στους «συνήθεις υπόπτους» των τελευταίων ημερών και εβδομάδων.

Συγκριτικά αυξημένες στον ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου αντιδρά, μέχρι τώρα, έως τα 5,89 ευρώ, στον ΟΠΑΠ, που ενισχύεται έως τα 6,89 ευρώ, αλλά και στη ΔΕΗ που ενισχύθηκε έως τα 6,90 ευρώ.

Ωστόσο, οι ρευστοποιήσεις και οι πιέσεις επιμένουν στην Alpha Bank, ενώ ελαφρό προβάδισμα έχουν οι αγοραστές σε Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Χαμηλότερα υποχωρεί η μετοχή της Motor Oil που εχθές ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Οριακά χαμηλότερα η Βιοχάλκο, στα 21,49 ευρώ η Coca Cola, στα 2,24 ευρώ η Intralot. Έως τα 4,81 ευρώ αντέδρασε αρχικά ο Μυτιληναίος, έως τα 11,94 ευρώ η Μέτκα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές, ενισχύονται Fourlis, Intracom, Σιδενόρ, ΓΕΚ Τέρνα, ενώ διορθώνουν Σωληνουργεία Κορίνθου, Νηρέας.

Να σημειωθεί πως ο δείκτης FT Mid αντέδρασε νωρίτερα έως τις 1.111 μονάδες, περνώντας έστω και ενδοσυνεδριακά μια σημαντική τεχνικά περιοχή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v