Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κερδίζει πόντους η αντίδραση

Ανοδικά κινείται η Σοφοκλέους με τις τράπεζες να "πρωταγωνιστούν". Κέρδη άνω του 7% για Εθνική, Αlpha, Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς. Απώλειες για 3Ε και Motor Oil. Στο επίκεντρο πάντα οι εξελίξεις στην Κύπρο.

"Ανάσες" παίρνει το ΧΑ καθώς τα νεότερα από τα ανοιχτά μέτωπα δεν είναι καταρχήν χειρότερα.

Αυτό σε συνδυασμό με την σχετική ηρεμία που κυριαρχεί μέχρι τώρα σε όλες τις κύριες αγορές δικαιολογεί μια «χαλάρωση» και αντίδραση λίγο υψηλότερα

Ο FTSE Large Cap επανέρχεται μετά τις 14.55 πάνω από τις 300 μονάδες, ο ΓΔ κυμαίνεται στις 930-935 με υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών και σημαντική ενίσχυση των υπολοίπων.

Λίγο μετά τις 15.15 σταθεροποιήθηκε στα 5,3 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, περιορίστηκαν οι απώλειες της στα 22,28 ευρώ, ενώ ενισχύθηκαν περισσότερο MIG, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τένρα Ενεργειακή.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς οι εξελίξεις δεν πηγαίνουν τουλάχιστον προς το χειρότερο με τις αγορές να τηρούν στάση αναμονής.

Από τα χρηματιστήρια της ευρωζώνης, τις αγορές ομολόγων των χωρών της ευρωπεριφέρειεας, μέχρι την νέα μικρή μείωση της τιμής του πετρελαίου, την ενίσχυση της τιμής του αποτυπώνεται μια στάση αναμονής, επιφυλακτικότητα αλλά όχι φόβο και πληροφόρηση ότι επέρχεται μια καταστροφή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v