Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ψάχνεται" για ψηλότερα το Χρηματιστήριο

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα το ΧΑ με νέα υψηλά της 3Ε και βοήθειες από ΟΠΑΠ, μη τραπεζικές-σηματωρούς αλλά και Alpha Bank. Κρατά τις 325 μονάδες ο FTSE-25, «παλεύει» το 1,10 ευρώ η Εθνική.

Σε συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών και επιλεκτικών κινήσεων παραπέμπει η εικόνα της αγοράς, λίγο μετά τις 11:20-11:25.

Με τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 972,22 - 981,69 μονάδων, με τον FTSE Large Cap στη ζώνη των 325,81 - 329,65, με μικτές τάσεις στις τράπεζες, κινητικότητα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ και μετοχές-σηματωρούς από τη «μεγάλη» και τη «μεσαία» κεφαλαιοποίηση.

Περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα τα πρώτα 50-55 λεπτά, με ήπιες πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής και την αξία των συναλλαγών στα 10,5-10,7 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως από αυτά 2,3 εκατ. έχουν αλλάξει χέρια στον ΟΤΕ, άλλο 1,5 στον ΟΠΑΠ, περίπου 1,3 στη ΔΕΗ και λιγότερα (σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ) στη μετοχή της Εθνικής.

Από τις τρεις μη τραπεζικές κινητικότητα παρατηρείται και σήμερα στη μετοχή του ΟΤΕ με υψηλό μάλιστα τζίρο και τιμές πέριξ των 6 ευρώ. Οι τελευταίες εξελίξεις στο... μέτωπο του ΟΠΑΠ οδηγούν ορισμένους βραχυπρόθεσμους σε επιπλέον αγορές, με την τιμή της μετοχής να ενισχύεται προς τα 6,02 ευρώ.

Λίγο μετά τις 11.25-11.30 οι αγοραστές έγιναν πιο επίμονοι και στη μετοχή της ΔΕΗ, με συνέπεια την αντίδραση και της τρίτης μη τραπεζικής σηματωρού. Ωστόσο, λόγω των εξελίξεων, η μετοχή του ΟΠΑΠ παραμένει στο επίκεντρο. Ο Γιώργος Παπανικολάου μάλιστα αναφέρεται στο «χειροπόδαρο δέσιμο» του Οργανισμού στην Intralot. Έργα και ημέρες όχι μόνο των καθ' ύλην αρμοδίων αλλά και της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκεται εκ νέου στο... στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι μόνο.

Το... φαινόμενο συνεχίζει και προς τα 20 ευρώ, με την απόδοση της μετοχής να συμβάλλει καθοριστικά στην ανοδική διαμόρφωση τόσο του Γενικού Δείκτη όσο και του... 25άρη. Κίνηση που παρασύρει χωρίς σημαντικές αντιστάσεις και τις Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Eurobank Properties κ.ά από αυτήν την κατηγορία.

Κινητικότητα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με το ενδιαφέρον σε Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ιντρακόμ.

Λίγο μετά τις 11:35, ο Γενικός Δείκτης έπιανε και πάλι τις 985 μονάδες (1,05%), με τις συναλλαγές στα 13,4 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v