Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακοπές... ρεύματος στη Σοφοκλέους

Πιέσεις στο ΧΑ με τη ΔΕΗ να υποχωρεί έως και 8% στη σκιά των πληροφοριών για νέους σχεδιασμούς. Εντάθηκαν οι πωλήσεις και σε άλλα βαριά χαρτιά, όπως ΟΤΕ, ΕΤΕ, Μυτιληναίος. Αντίσταση από Alpha, Πειραιώς, Eurobank.

Βουτιά προς τις 970 μονάδες έκανε λίγο πριν από τις 16.00 το Χ.Α., με τις ρευστοποιήσεις να περιορίζονται στη συνέχεια.

Μέχρι και 8,3% έφταναν πριν από λίγο οι απώλειες για τη μετοχή της ΔΕΗ, που υποχωρούσε στα 6,27 ευρώ. Αφορμής δοθείσης εντάθηκαν οι πωλήσεις σε ΟΤΕ (-4,52%), Μυτιληναίο (-3,37%), MIG ( -4,18%), Τέρνα Ενεργειακή ( -3,16%) αλλά και σε Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Εθνική.

Σταδιακά, σε δύο φάσεις, στις 15:00 και στις 15:30, οι πωλήσεις έγιναν επιθετικότερες και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, και συγκεκριμένα σε ΓΕΚ Τέρνα, Ιντρακόμ, Σιδενόρ, Φουρλή, Σωληνουργεία Κορίνθου. Εν συνεχεία, και λίγο μετά τις 16:00, εμφανίστηκαν αγοραστές που περιόρισαν την πτώση.

Νωρίτερα, από τις 12.50 μέχρι τις 13.25, οι συναλλαγές γύρω στα 5-5,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν περισσότερο εντολές ρευστοποίησης στις μετοχές της ΔΕΗ (με αφορμή και το δημοσίευμα της WSJ) και της Εθνικής

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο του σπασίματος της ΔΕΗ.

Κινητικότητα, όμως, παρατηρείται και σε επιμέρους τομείς που επηρεάζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από αποφάσεις, αλλαγές που προωθούνται σε διάφορα επίπεδα, δραστηριότητες.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι αλλαγές σε ΑΕΕΧ, δημόσιες προτάσεις αλλά και σε εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων. Έως τα 5,89 ευρώ η μετοχή της Eurobank Properties, ενώ σχετική κινητικότητα αφορά και τις υπόλοιπες του κλάδου. Eνδεικτική η περίπτωση της Trastor, που ενισχύεται κατά 4,92%.

Λίγο μετά τις 16.00 η μετοχή της Alpha Bank αντιδρούσε κατά 1,57% προς το 1,28 ευρώ, ενώ αγοραστές αναλάμβαναν στον ΟΠΑΠ αλλά και στα Ελληνικά Πετρέλαια. Απώλειες καταγράφει η μετοχή της ΕΤΕ, που κινείται στο 1,16 ευρώ, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται και ο ΟΤΕ.

Ο FTSE Large Cap παραμένει σταθερά χαμηλότερα των 340 μονάδων, που παραμένει το ζητούμενο -από τεχνικής πλευράς- κυρίως για τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v