Εύθραυστα τα ”βαριά”, μόχλευση στα ”μικρά”

Η ισορροπία, αν και ασταθής, του FTSE-20 δίνει περισσότερο ζωτικό χώρο σε όσους δραστηριοποιούνται στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι προφανές πως ψάχνουν τελευταία τις επόμενες επιλογές τους ξένοι, αλλά και διορατικοί Έλληνες διαχειριστές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πότε κρύο, πότε ζέστη σήμερα στην αγορά, καθώς παραμένει αδύναμη η τάση του FTSE-20.

Η διακύμανση του συγκεκριμένου δείκτη πραγματοποιείται σήμερα σε εύρος 15 μονάδων (1.595-1.610), με τις μετοχές των ΔΕΗ, Eurobank, Hyatt, Intracom, Γερμανού, ΚΑΕ και Motor Oil να κινούνται θετικά.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1/1,2, ενώ από τον MID-40 είναι περισσότερες, 20 τον αριθμό, οι μετοχές των οποίων η τιμή ενισχύεται.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και σήμερα η εισηγμένη Chipita, όπου συνεχίζουν να τοποθετούνται και ξένοι θεσμικοί, κάτι που ισχύει και για τη Δέλτα Συμμετοχών, την υπεραντίδραση των θυγατρικών της Εθνικής, ΕΘΝΑΚ και Ασφαλιστικής (με νέα υψηλή τιμή) στα 5,42 ευρώ, αλλά και των Intralot, Βωβός, ΟΛΠ, Γενική, S&B, Folli Follie, Notos Com.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης εμμένουμε στην αρχική εκτίμηση της ”συντήρησης” του FTSE-20- μέχρι νεωτέρας, με τρόπο τέτοιο που επιτρέπει τη δρομολογημένη ”μόχλευση” στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v